Bizarre nederlaag Hoofddorp

17 februari 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Na een 3-0 voorsprong en in de 75e minuut een kans voor open doel op 4-0 kwam Hoofddorp in blessuretijd met 3-4 achter tegen Sporting Martinus. Pech, scheidsrechterlijke dwalingen en eigen onvermogen typeren de wedstrijdverslagen dit seizoen. Tot overmaat van ramp besloot de scheidsrechter deze wedstrijd in de 89e minuut te staken wegens de even aanhoudende als begrijpelijke maar niet goed te keuren protesten van de thuisploeg.

Hoofddorp en Martinus begonnen voorzichtig, Martinus omdat het altijd op de counter speelt en Hoofddorp omdat het niet al vroeg in het mes van Martinus wilde lopen. Een eerste mogelijkheid voor Johan Redeker na een steekballetje van Raymond Bodok sneuvelde omdat de bal iets te ver weg sprong. Martinus counterde dreigend en na een kwartier dook Johan Redeker naar een voorzet van Abdelah Ahrouch. Werd Redeker geduwd? De scheidsrechter vond van niet.

Na achttien minuten bediende Raymond Bodok Tarek Hassan die de bal op zes meter van het doel wilde controleren. 'Schieten', riep Tafilj Markovic omdat de bal opnieuw wegsprong. Leider Jan Brouwer waarschuwde zijn team niet te veel naar voren te lopen omdat Martinus op de counter bleef loeren. Zo was er een kwart wedstrijd niet veel meer te beleven voor de beide doelen. Tot in de 36e minuut een corner van Johan Redeker perfect werd ingekopt door Artin Perverian: 1-0. Een aanval later van Martinus eindigde dankzij de goed keepende Milko Snijder op de paal en in de 46e minuut schoot Niels de Kruif van ruim twintig meter de ruststand op 2-0.

Na rust moesten de gasten aanvallender spelen en Hoofddorp kon counteren. Een eerste counter werd door Johan Redeker net naast geschoten, een vrije trap van Martinus kwam via Raymond Bodok (hands?) voor de voeten van de spits die zwaar gehinderd door Milko Snijder over schoot. Martinus belaagde de scheidsrechter wegens vermeend hands, Hoofddorp was niet ontevreden. In de 58e minuut vond Mounaim Ghazi met een steekpass Niels de Kruif die na een goede loopactie de 3-0 binnen schoof. In de 73e minuut verving Jermaine Gogulski Tarek Hassan en al heel snel kreeg de invaller letterlijk een kans voor open doel. Gogulski schoot echter naast en na de counter van Martinus werd de bal door de scheidsrechter op de stip gelegd. Niemand had een overtreding gezien, op de scheidsrechter na die een handsbal zag.

Zo werd het vanaf de stip in de 77e minuut 3-1. Vlak voor tijd zeilde een voorzet over Milko Snijder heen (3-2) en in blessuretijd ging de bal voor de tweede keer op de stip bij Hoofddorp. Bij een corner werd licht geduwd, daar kan een scheidsrechter voor fluiten maar dan had Hoofddorp in het eerste kwartier mogelijk ook een strafschop verdiend. Zo was de 3-0 voorsprong van Hoofddorp dus geheel verdampt: 3-3. Zonder aanvoerder John Brouwer, hij viel dizzy uit, incasseerde Hoofddorp diep in blessuretijd zelfs de 3-4. Na een voorzet werd de bal met de hand gecontroleerd en teruggelegd naar de rand van het strafschopgebied. Deze laatste tegenvaller en zoveelste dubieuze beslissing van de scheidsrechter leidde tot aanhoudende protesten van spelers van de thuisploeg. In plaats van de wedstrijd als gespeeld te beschouwen, besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken. In de 89e minuut van de officiële speeltijd, ruim 51 minuten na rust, bij een 3-4 stand. Dat kon er ook nog wel bij voor de geplaagde thuisploeg.

Bij de foto's: Artin Perverian scoort koppend 1-0, Niels de Kruif schiet schitterend 2-0 in, Mounaim Ghazi gaf de assist bij 3-0 en Jilber Tokur was met zijn snelheid niet te kloppen (foto's Ron van der Steeg).