Knappe teamprestatie Hoofddorp

17 februari 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - "Ik denk dat we terecht hebben gewonnen", was Stefan Teeken nog bescheiden in zijn reactie meteen na de 1-0 winst op DHSC. "Ik denk dat de betere kansen voor Hoofddorp waren. Voor rust was dat al het geval, maar ik vond dat het tempo te laag lag. Ik kreeg de indruk dat we deze tegenstander conditioneel stuk moesten kunnen spelen."

"We hebben het onszelf lastig gemaakt doordat we met tien man kwamen te staan. Maar zelfs met een man minder bleven de beste kansen voor ons. Onder anderen invaller Sander Stroo had de 2-0 op zijn schoen. Ik had hem graag deze beloning gegund na zijn blessureleed. Nu bleef het tot het laatste moment spannend, al heb ik geen moment het idee gehad dat het mis zou gaan. Donovan Partosoebroto keepte weer een geweldige wedstrijd, de organisatie stond als een huis."

Kortom, het was een heel positieve middag voor het team van Stefan Teeken. Ook tegenslagen zoals de twee gele kaarten kort na elkaar voor Michael Schuit in de 47e en 50e minuut werden soepel opgevangen. Jelmer de Winter zakte even uit de spits naar de laatste lijn, voor hem geen onbekende positie. Toen André Yesemba in het veld was gekomen voor middenvelder Ivar Lammers, kon De Winter weer naar het front.

Opmerkelijk genoeg leverden de noodzakelijke omzettingen in het team van de thuisploeg meer problemen op voor de gasten dan voor SV Hoofddorp. Want Yesemba stond nog maar nauwelijks in het veld of Wesley Kamerbeek, op de as van het veld ter hoogte van het strafschopgebied in balbezit gekomen, punterde de 1-0 in de rechterbenedenhoek tot grote vreugde van het thuispubliek.

Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg die ook in de eerste helft de betere mogelijkheden had gecreëerd, onder meer met een schot van Arwin Mols, een kopbal van Ibrahim Akkabi en een paar pogingen van Jelmer de Winter. Kort na de goal maakten twee tegenstanders flinke overtredingen op Jelmer de Winter. De eerste gaf een zaag en de tweede schoot van drie meter afstand de bal keihard in het gezicht van de op de grond liggende De Winter. Beide vergrijpen werden bestraft met geel, terwijl de tweede overtreding minimaal een zweem van rood had.

Hoofddorp liet zich niet provoceren en dat mag al als een overwinning worden genoteerd. Verder stond de organisatie zo goed dat DHSC er geen moment in slaagde om een uitgespeelde kans op de mat te leggen. Sterker nog, in de counter was Hoofddorp zeker drie keer heel dicht bij de beslissing. Maar Ibrahim Akkabi, razendsnel en zeer behendig maar geen killer, stuitte op de goed uitkomende, zeer brede en grote doelman van DHSC en invaller Sander Stroo wilde de bal dwars door het net schieten met als resultaat dat de bal nog relatief ver naast ging. Tussendoor probeerde Vincent Partosoebroto het ook met een puntertje, maar hij zal nog even moeten informeren bij Wesley Kamerbeek hoe dat doeltreffend te doen.

Bij een corner in blessuretijd onderscheidde doelman Donovan Partosobroto zich nog een keer. Na ruim vier minuten blessuretijd, bijgetrokken vanwege de toneelstukjes van de linkerspits van DHSC, floot de scheidsrechter af en Hoofddorp was drie belangrijke en zeer verdiende punten rijker.

Bij de foto's: Jelmer de Winter was vaak ongrijpbaar als diepe spits, Ibrahim Akkabi stuitte twee keer op de brede doelman van DHSC (foto's Ron van der Steeg).