Fractie van Forza! valt over uitlatingen van politiechef

17 februari 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De fractie van Forza! heeft zich gestoord aan enkele uitlatingen van de Haarlemmermeerse politiechef Michiel Marchand. Vooral de uitspraak dat het waarschuwen bij verkeersovertredingen niet werkt en dat alleen het uitschrijven van boetes tot ander verkeersgedrag bij overtreders zal leiden heeft de wenkbrauwen doen fronsen bij Forza!

Marchand deed zijn uitlatingen vorige week bij de presentatie van de jaarcijfers over 2010. Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer hoopt dat lokale dienders niet met de boodschap van hun chef de straat op worden gestuurd. Meijer: “De heer Marchand is manager en zeker geen gedragsdeskundige. Ik ben erg benieuwd waarop hij zijn uitspraak baseert. Het schrijven van boetes is geen doel op zich maar een middel om tot een gedragsverandering te komen.”

“Zo zijn er meerdere middelen om tot gedragsverandering te komen. In België worden jonge bestuurders van opgevoerde brommers geconfronteerd met een filmpje van een ongeluk met een opgevoerde brommer. Soms weten mensen ook niet eens dat ze in overtreding zijn en om dan maar meteen een boete uit te delen is veel te kort door de bocht en zeer klantonvriendelijk. Het handhaven van de wet is veel meer dan alleen maar boetes uitschrijven, het is ook regels uitleggen en mensen attenderen op gevaarlijke consequenties.”

Forza! vindt dat agenten op straat zelf de beoordeling moeten maken of zij wel of niet een bekeuring uitschrijven..

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie