Beleef de komische avonturen van Hyacinth Bucket in De Meerse

17 februari 2011 om 00:00 Cultuur

Bij iedere televisie-uitzending kunnen de avonturen van deze echte dame rekenen op meer dan een miljoen kijkers. Naast Hyacinth zijn alle andere bekende personages als haar sullige echtgenoot Richard, haar op seks beluste zussen Daisy en Rose, haar intens luie zwager Onslow en haar neurotische buurvrouw Elizabeth op het toneel te zien. De voorstelling ‘Schone Schijn (Keeping Up Appearances)’ is op dinsdag 1 maart om 20.15 uur te zien in de Grote Zaal in Schouwburg De Meerse.

HOOFDDORP - Dit seizoen is voor het eerst de toneelversie van de regelrechte hitcomedy ‘Schone Schijn’ te zien in de Nederlandse theaters. Nog steeds zijn in Nederland de perikelen rondom Hyacinth Bucket (lees: Bouquet) reden voor torenhoge kijkcijfers.

Hyacint Bucket is in alle staten. Eindelijk kan ze ‘haar eigen stand’ ontmoeten. Ze doet hiervoor mee aan een wedstrijd rozen kweken. De juryvoorzitter van de wedstrijd is namelijk Prins Charles. En de eerste prijs: een persoonlijke rondleiding door zijn tuinen. Helaas is het makkelijker gezegd dan gedaan. Van haar volgzame echtgenoot, haar disfunctionele familie en haar onhandige buurvrouw heeft ze meer last dan gemak.

Maar voor een rondleiding door de Prins van Wales moet alles wijken.

Met: Doris Baaten, Kiki Classen, Dick Cohen, Simon Zwiers, Sabine Beens, Barry Beijer en Nienke van Hassel. De regie is in handen van Daniël Cohen en het script is geschreven door Allard Blom.

Kaarten voor ‘Schone Schijn’ zijn verkrijgbaar via de kassa van Schouwburg De Meerse, (023) 556 37 07, of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie