Raad vraagt Ymere meer huurwoningen te verkopen

24 februari 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente gaat wooncorporatie Ymere vragen dit jaar meer sociale huurwoningen te verkopen dan het plan was. Een motie met die inhoud is vorige week aangenomen door een raadsmeerderheid van VVD, CDA, D66, Forza! en TrotsopNederland.

De gemeente had met Ymere afgesproken om dit jaar ongeveer 125 huurwoningen te verkopen. Volgens de initiatiefnemer van de motie, VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat, kunnen dat er makkelijk meer worden.

Volgens hem is de verkoop van sociale huurwoningen goed voor de woningmarkt, doordat er meer betaalbare koopwoningen voor starters beschikbaar komen. Bovendien blijft de hoeveelheid sociale huurwoningen op peil, zo stelt de VVD’er.

Over de motie ontstond vorige week in de raad enige beroering. Sommige fracties vonden dat De Baat zijn voorstel onvoldoende had onderbouwd. De VVD’er raakte een beetje geïrriteerd door deze reacties. Hij verweet zijn critici dat die zijn toelichting niet hadden gelezen, die hij bij een e-mail had gevoegd.

Er was ook inhoudelijke kritiek. PvdA-fractievoorzitter Tom Horn vroeg zich of het niet beter is om te wachten totdat er meer duidelijkheid komt over hoe de woningmarkt zich ontwikkelt. Die markt is op dit moment volop in beweging. Ook wethouder Jeroen Nobel van Wonen zat niet te wachten op de motie.

Volgens hem moet weliswaar alles worden aangegrepen om de woningmarkt in beweging te houden, maar moet wel helder zijn wat de gevolgen zijn. Dat was nu volgens hem niet het geval.VVD’er De Baat bracht zijn motie niettemin in stemming en kreeg een ruime meerderheid aan zijn kant.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie