Punt SVOW wordt wel gewaardeerd

24 februari 2011 om 00:00 Sport

WETERINGBRUG - "Ik kan vandaag wel tevreden zijn met een punt," luidde het commentaar van Peter Kling. "Helemaal als je in ogenschouw neemt dat er negen spelers ontbraken. Verder dacht ik na de 0-2 even dat het een heel vervelende middag ging worden. Maar na de 1-2 gingen we er weer in geloven. De mooiste kans op 3-2 verknoeien we zelf en dat is eigenlijk typerend voor SVOW op dit moment."

De in de laatste lijn opgestelde routinier Antonio Serafino was weer heel belangrijk voor zijn team. Langs de lijn werd dan ook enthousiast gereageerd op de inzet en de slimheid van de oude vos. SVOW creëerde een eerste goede kans maar het vizier stond veel te hoog afgesteld. In de zevende minuut redde doelman Donovan den Dekker via de kruising een zeker lijkende goal, twee minuten later hield dezelfde Den Dekker een geheel vrijstaande tegenstander van het scoren af. Na ruim tien minuten konden noch Antonio Serafino, noch Donovan den Dekker de 0-1 voorkomen. Uit een directe vrije trap vanaf achttien meter vond Oosterheem in de dertiende minuut de kruising: 0-2.

Vier dikke kansen voor de gasten tegen slechts een eerste doelgevaar van de thuisploeg, dat beloofde weinig goeds voor SVOW. Na twintig minuten zette Thijs van der Meer echter een goede actie in over de linkerflank en uit zijn voorzet scoorde Mario Pecht 1-2. Dat doelpunt leidde een periode met kansen voor SVOW in. Thijs van der Meer en Cedric den Dekker hadden geen succes, Mark van der Meer na een prima combinatie met Thijs van der Meer in de 35e minuut wel: 2-2. Een kopbal van Antonio Serafino uit een corner werd van de lijn gehaald en een lob van Thijs van der Meer ging net naast.

"De tweede helft was een heel stuk minder dan de eerste," vond Peter Kling. "Ik heb in de rust uit proberen leggen wat we moesten veranderen om de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. Jammer genoeg letten niet alle spelers op wanneer ik vertel wat ik graag wil zien in het veld. Ze waren het wel eens dat we er 6-2 van moesten zien te maken. En als ik dan zie hoe we een enorme kans op 3-2 zelf weten te verprutsen… Even later lag bijna de 2-3 er bij ons in."

In de 55e minuut bereikte Olaf Hunting met een dieptepass Thijs van der Meer die de bal uitstekend verwerkte. Samen met de goed meegelopen Mark van der Meer moest Thijs van der Meer de doelman van Oosterheem kunnen uitspelen. Het breedtepassje was echter veel te hard zodat Mark van der Meer niet voor open doel werd gezet maar naast het open doel. Ten koste van een corner kon de doelman de harde inzet van Mark van der Meer keren. Een minuut later zeilde een lob net naast het doel van Donovan den Dekker en in de 65e minuut werd een treffer van Oosterheem wegens buitenspel afgekeurd.

In het laatste kwartier werd een gevaarlijk schot uit de tweede lijn van Antonio Serafino door de doelman van Oosterheem ternauwernood onschadelijk gemaakt en een doorkopballetje van Antonio Serafino werd door Olaf Hunting over het doel gekopt. Tien minuten voor tijd haalde Antonio Serafino de bal uit de eigen doelmond, daarmee een zekere derde treffer van Oosterheem voorkomend. De slotfase was rommelig en beide teams slaagden er niet meer in gevaarlijk te worden. Zo bleef het 2-2 en daar was Peter Kling zoals gezegd niet eens ontevreden mee.

Bij de foto's: Olaf Hunting kopt de bal net over, invaller Jan Joost Oudshoorn in fel duel verwikkeld (foto's Ron van der Steeg).