Pancratius wint ook thuis van koploper Stormvogels

24 februari 2011 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP - De uitwedstrijd tegen Stormvogels werd met 0-3 gewonnen, thuis vielen de resultaten van Pancratius nog een beetje tegen. Na de 3-1 overwinning tegen de koploper kan ieder verhaal over een 'thuiscomplex' naar het rijk der fabelen worden verwezen. "Een verdiende overwinning", vond Ton Pronk. "We pakken nu ook rendement. Goed voetballen doen we al het hele seizoen."

Op het hobbelige hoofdveld maakten Pancratius en Stormvogels er een leuke en zeer sportieve wedstrijd van. Binnen een kwartier was er al twee keer gescoord. Pancratius kwam op voorsprong na een afgeslagen corner. Edip Biberoglu pikte de bal op na een afgeslagen corner, passeerde een mannetje en legde terug op Guus Uhlenbeek. Diens schot werd geblokt waarna Jaap Smeeing in de rebound de score opende. Twee minuten later was het alweer gelijk.

'Een onachtzaamheidje' noemde Ton Pronk het misverstand tussen Tarkan Sahin en Ben Ebu Mordi dat door eerstgenoemde ten koste van een overtreding moest worden hersteld. Uit de vrije trap halverwege de helft van Pancratius scoorde Stormvogels in de elfde minuut de gelijkmaker. De wedstrijd was redelijk gelijkopgaand en beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte. Ben Ebu Mordi schoot na een goed opgezette aanval namens Pancratius voorlangs , rond de 30e minuut leek de bal over de achterlijn te gaan in de Pancratius-verdediging maar uit de voorzet werd de bal van dichtbij ingeschoten. Doelman Armando Catsburg voorkwam met een prima actie een tweede treffer van de gasten.

Mogelijkheden voor Stormvogels leverden geen reëel doelgevaar op en in de 42e minuut was daar opeens een geweldige dieptepass van Edinho Lith die de ruimte achter de verdediging van Stormvogels vond. Ben Ebu Mordi had de assist van Edinho Lith op de juiste waarde geschat, hij liep precies op tijd weg uit de rug van zijn tegenstander en hij vond de linkerbenedenhoek: 2-1.

Na rust waren de eerste mogelijkheden voor de gasten. In de omschakeling werd de bal voorlangs geschoten en een goed opgezette aanval werd besloten met een kopbal die een half metertje over het doel van Armando Catsburg zeilde. Halverwege de tweede helft zette Ben Ebu Mordi een actie in vanaf de linkerflank. Precies op tijd was er het steekballetje op de goed lopende Raymon Ruijter: 3-1.

Stormvogels moest meer risico nemen om nog een resultaat te kunnen behalen. De gasten drongen aan maar de organisatie van Pancratius stond als een huis. Spelhervattingen moesten uitkomst brengen. In de 83e minuut zeilde een corner bijna over Armando Catsburg heen en in blessuretijd moest de van een blessure herstelde Pancratius-doelman nog een keer handelen na een vrije trap van de gasten. De 3-1 voorsprong is nauwelijks in gevaar geweest, zodat Pancratius zes punten pakt van de koploper. Pancratius staat door dit resultaat nu vierde op vier punten, volgende week speelt de ploeg van Ton Pronk opnieuw thuis. HFC, dat met 3-2 verloor bij runner-up DEM is dan de tegenstander.

Bij de foto's: 1-0 Jaap Smeeing, 2-1 Ben Ebu Mordi en enkele voor fotograaf Ron van der Steeg 'lekkere duels' uit een sportieve en aantrekkelijke topper die verdiend door Pancratius werd gewonnen.