‘Gemeente moet winkelier Tuinweg excuses aanbieden’

24 februari 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Winkelier Huijdink van Rabbit Kindermode aan de Tuinweg in Hoofddorp zou excuses moeten krijgen van de gemeente voor de wijze waarop hij is behandeld. Dat zei CDA-raadslid Ed Koster vorige week tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hij vroeg het college om opheldering.

CDA’er Koster bracht in herinnering dat de situatie aan de Tuinweg een lange geschiedenis kent. Door de bouw van winkelcentrum De Vier Meren is de Tuinweg van een leuke winkelstraat een achteraf-straatje geworden met veel opslagruimten en afgeplakte winkelpuien. Daardoor zijn de meeste ondernemers gestopt of naar elders vertrokken. “Wij leefden in de gedachte dat dit hoofdpijndossier min of meer naar tevredenheid was afgehandeld”, aldus Koster. Maar uit een brief van familie Huijdink aan het college, wethouder Arthur van Dijk én de gemeenteraad blijkt dat dit bepaald nog niet het geval is. “Als je zo’n brief leest, dan schaam je je te pletter”, zo zei raadslid Koster in ‘rond Rotterdams’. Volgens hem is de brief ‘’en litanie van zoekgeraakte stukken, onbeantwoorde brieven en mails en is er na bijna 6,5 jaar wachten nog steeds beslissing genomen over het verzoek tot planschade van het ondernemersechtpaar. Hoewel wethouder Van Dijk moest toegeven dat de zaak wel heel lang duurt, lag deze volgens hem toch wat minder scherp dan Ed Koster aangaf. Volgens hem wacht het dossier Tuinweg nog altijd op een afronding en heeft de gemeente niet alles zelf in de hand, omdat ze in de planschadeprocedure ook partij is.

Op de vraag van Koster wat er wordt ondernomen om de troosteloze aanblik van de Tuinweg te verbeteren, antwoordde de wethouder dat er plannen zijn om de winkelpanden te slopen en te vervangen door fraaiere nieuwbouw.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie