Slappe start kost Kagia de wedstrijd

3 maart 2011 om 00:00 Sport

LISSERBROEK - Ramon Hageraats baalde als een stekker. "Dit heeft niets te maken met capaciteiten. Wel met mentaliteit. Binnen een minuut staat het 0-1 omdat we veel te slap beginnen. Bij een inworp wordt op vier meter gedekt, dat is vragen om moeilijkheden. Ook bij de tweede en derde goal van LSVV staan we dramatisch te verdedigen."

Geen fijne middag dus voor Kagia. Het sierde Ramon Hageraats dat hij de slechte wedstrijd onmiddellijk relativeerde op het moment dat de korte invalbeurt van Jeffrey Nijenhuis ter sprake kwam. "Dat is uiteraard veel triester, zeker voor Jeffrey. Maar hopelijk is de blessure aan zijn knie minder erg dan vorige keer." In de 29e minuut verving Nijenhuis Bram Slootweg, de stand was op dat moment al 0-3. In de 42e minuut verdraaide de ongelukkige invaller zijn knie bij een poging LSVV in de omschakeling tegen te houden.

Bert Glas, als oervrijwilliger van Kagia naar eigen zeggen bezig met een sabbatical year, waarschuwde voor de wedstrijd al: "Dit wordt een lastige wedstrijd. Op de website van LSVV hebben ze gezet dat ze in korte tijd twee keer tegen Kagia moeten. En dat die wedstrijden nul punten zullen opleveren. Slim hoor, zo hebben ze niets te verliezen." Vervolgens lag de bal al na vijftig seconden achter Kagia-doelman Sander Goudriaan. Na een inworp werd de bal doorgekopt en geheel vrijstaand kon de 0-1 in de rechterbenedenhoek worden geschoven.

In de veertiende minuut counterde LSVV goed combinerend over vier schijven tot voor Sander Goudriaan die ten koste van een corner de 0-2 kon voorkomen. Maar uit die corner kon redelijk ongehinderd de 0-2 alsnog worden ingekopt. Ondertussen coachte Ramon Hageraats vooral zijn middenvelders die de taken niet goed verdeelden. "Niet allemaal vooruit. Middenvelders in balans houden." En even later: "Meer power, duels winnen!" Halverwege de eerste helft was een glijdende Rutger Goudriaan op een inzet van Bram Slootweg dicht bij de aansluitingstreffer.

Kagia werd sterker en de wedstrijd leek te kunnen kantelen. Maar in de 26e minuut lag het rechterverdedigingsblok van Kagia helemaal open. Dat zag de lange nummer 11 van LSVV, met al zijn gewonnen kopduels toch al een plaaggeest voor Kagia, en hij zette een medespeler helemaal vrij voor Sander Goudriaan die werd omspeeld: 0-3. Teken voor Ramon Hageraats om Bram Slootweg te wisselen voor Jeffrey Nijenhuis. Twee minuten later had Arjan van der Lans pech dat zijn vrije trap via de binnenkant van de paal weer het veld in kwam. Zo brak de rust aan met een teleurstellende 0-3 tussenstand.

LSVV was er nog niet gerust op, eerder verspeelden de Leidse studenten al een riante voorsprong. Kagia drong na rust meer aan en er waren kansen voor Rutger Goudriaan en invaller Tom Kamp. Na een passje van Ronald Rovers, de vervanger van de ongelukkige Jeffrey Nijenhuis, versierde Rutger Goudriaan in de 70e minuut een strafschop die hij zelf benutte: 1-3. Kagia bleek conditioneel veel sterker dan LSVV en het leek een kwestie van tijd voor de 2-3. Maar een kopbal van Tom Kamp na een voorzet van Guillaume Thissen bleef het belangrijkste wapenfeit namens Kagia. Het bleef 1-3 omdat LSVV er niet voor de vierde keer in slaagde Sander Goudriaan te verschalken. Een teleurstellend resultaat voor de thuisploeg die veel beter kan en drie belangrijke punten laat liggen.

Bij de foto's: Strafschop! Rutger Goudriaan versiert de kans op 1-3, Sander van der Burg kwam niet tot scoren en ook Pascal Timmermans kon het verschil niet maken (foto's Inge van der Steeg).