Waardeloze wedstrijd met winst voor DIOS

3 maart 2011 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - "Ik ben in de rust flink boos geworden", bromde Wim de Haart meteen na afloop van de wedstrijd. "We hebben alle problemen van vandaag helemaal zelf veroorzaakt. Vorige week tegen De Germaan speelden we zo goed, vandaag leek het nergens naar. Slap. Pure onderschatting."

Om te vervolgen: "Wie zijn wij dat we een tegenstander mogen onderschatten, heb ik in de rust gevraagd. Ja, we staan nu op een mooie derde plaats maar voor de winterstop stonden we bijna onderaan. Als we gewoon goed hadden gespeeld vandaag dan hadden we ruim afstand kunnen nemen van APGS. Dan geloven zij er niet meer in en dan gebeuren er geen rare dingen meer."

Aan die analyse van Wim de Haart mankeerde geen woord. Onder erbarmelijke weersomstandigheden was het kunstgrasveld van DIOS prima bespeelbaar. Het bleef regenen en bij de hevige regenbuien wakkerde de wind ook nog eens extra aan. Het weer nodigde niet uit tot mooi voetbal en tegenstander APGS hielp ook niet mee. Al na acht minuten kwam DIOS eenvoudig op 1-0. Marco van de Wolf stoomde veertig meter op en pegelde op doel. De keeper van APGS liet de bal los en Davey Schniedewind scoorde.

Het succes van de 1-0 leidde ertoe dat DIOS het vooral met schoten uit de tweede lijn bleef proberen. Combinaties waren op de vinger van een verkleumde hand te tellen. Dat Dennis Spreeuw na achttien minuten van twintig meter de bal in de bovenhoek krulde, bevestigde alleen maar dat schieten zo gek nog niet was. Richard de Graaf werd door Dennis Spreeuw gecoacht dat hij steeds niet bij de tweede paal opdook wanneer er een voorzet kwam. Nijdig geworden door die coaching schoot De Graaf bijna de 3-0 binnen. De rust brak echter aan met een 2-0 stand én de constatering van Wim de Haart dat APGS in het laatste kwartier regelmatig te vinden was geweest op de helft van DIOS. Gert Jan de Boer ontving zelfs een gele kaart wegens tijdrekken?!

Na rust, met Tim Gabel voor Dennis Spreeuw, moest het beter. In de 57e minuut moest Gert Jan de Boer zich echter strekken naar de hoek om de 2-1 te voorkomen. "Kijken! Loop niet terug, zet die mensen kort", Wim de Haart moest meer sturen dan hem lief was. In de 61e minuut raakte Marouane Laaribi de paal na de eerste fatsoenlijke aanval van DIOS na rust. Vaak zette APGS spelers van DIOS buitenspel na weer een lange bal. In de 73e minuut moest Gert Jan de Boer weer ingrijpen en een paar minuten later werd de wedstrijd stilgelegd nadat de gemoederen bij APGS hoog opliepen na een overtreding van Tim Gabel.

Koren op de molen van Wim de Haart, die precies dat soort moeilijkheden had willen voorkomen door de wedstrijd zo vroeg mogelijk op slot te gooien. Twee doelpunten van Rick Boesveld na de hervatting, de eerste na een pass van Bas Bergkamp en de tweede na een voorzet van Marouane Laaribi, brachten alsnog de eindstand op 4-0. DIOS doet het heel goed in de derde periode, maar het humeur van Wim de Haart was ondanks de ruime overwinning net zo belabberd als het weer.

Bij de foto's: Marco van de Wolf bereidde de 1-0 voor, Davey Schniedewind (6) scoorde en Richard de Graaf (4) was attent (foto's Ron van der Steeg)