Tragikomische voorstelling van het Volk in Schouwburg De Meerse

10 maart 2011 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Elke volgroeide, rijpe man gaat in dit aardse leven per definitie gebukt onder een kolossale existentiële eenzaamheid en een daarmee gepaard gaand diep fundamenteel verdriet. De gruwzame eenzaamheid van zijn bestaan is een vaststaand en onomkeerbaar gegeven. De verdrietige man weet diep in zijn hart dat hij ongeneeslijk alleen is, maar gelukkig houden hoop, aspiraties en de moed om door te gaan op zijn eenzame lijdensweg de man bij de les en bieden perspectieven op zijn moeizame levensreis.

Over deze eenzaamheid gaat de nieuwe ‘feel good’ voorstelling van Toneelgroep Het Volk getiteld ‘De drie verdrietige, eenzame mannen’. Toneelgroep Het Volk is op woensdag 23 maart om 20.30 uur te zien in de Nieuwe Zaal in Schouwburg De Meerse. Voorafgaand aan de voorstelling vindt er om 19.30 uur een gratis inleiding op de voorstelling plaats, gelieve wel te reserveren.

‘De drie, verdrietige eenzame mannen’ gaat over de mannen Stengel, De Vries en Koek. Zij komen op oudejaarsavond bijeen om de avond door te brengen met lotgenoten, gedreven in hun pogingen een eind te maken aan hun eenzame leven. Zoekend naar een leven dat de moeite waard is om geleefd te worden. Dáár dromen verdrietige, eenzame mannen van. Met: Bert Bunschoten, Joep Kruijver en Wigbolt Kruijver. Regie: Aike Dirkzwager.

Toneelgroep Het Volk behandelt kommer, kwel, verdriet en eenzaamheid al meer dan dertig jaar met een droge glimlach. Het Haarlemse gezelschap is een graag geziene gast in De Meerse en is gaan behoren tot de vaste kern van gezelschappen die hier elk jaar optreden. Eerder was het Volk bij De Meerse te zien met onder meer de voorstellingen ‘De Opportunist’, ‘Oidiepoes’, ‘Helden zonder glorie’, ‘Wat niet mag’, ‘Sprongen in het duister’ en ‘Logement Van Dijk’.

Kaarten voor Toneelgroep Het Volk zijn verkrijgbaar via de kassa van Schouwburg De Meerse, (023) 556 3707, of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie