Teleurstellende topper Kagia

24 maart 2011 om 00:00 Sport

LISSERBROEK - De dag was nog zo mooi begonnen met een fotoshoot door Kagiafan Peter van Groenigen die de complete selectie 1 en 2 van Kagia op de gevoelige plaat vastlegde. Aanleiding was het feit dat Kroon Installatietechniek uit Lisserbroek als nieuwe hoofdsponsor de complete selectie in het nieuw heeft gestoken. De nieuwe tenues zouden door Kagia in de topper tegen Valken '68 worden ingewijd.

Door de inhaalwedstrijd bij LSVV dinsdag met 0-3 te winnen dankzij doelpunten van Rutger Goudriaan tweemaal en Sander van der Burg maakte Kagia van de thuiswedstrijd tegen Valken '68 inderdaad een onvervalste topper. Bij winst zou Kagia koploper Valken tot op drie verliespunten naderen. Uit werd het 2-2, na een 2-0 ruststand in een wedstrijd waarin Valken binnen twee minuten op voorsprong was gekomen.

In Lisserbroek werd in de derde minuut de bal op de helft van Kagia hoog ingespeeld door de gasten. Guillaume Thissen verloor zijn kopduel en daardoor kreeg de spits van Valken een vrije schietkans. Via de binnenkant van de eerste paal ketste de bal achter de kansloze Sander Goudriaan. Weer stond Valken '68 snel op voorsprong. En het werd nog erger.

Na precies vier minuten en twaalf seconden werd er niet doortastend ingegrepen in de achterhoede van Kagia. Opnieuw redelijk vrijstaand kon een tegenstander vanuit de linkerhoek van het strafschopgebied een bal schieten die het midden hield tussen een voorzet en een geplaatst schot. In elk geval schatte doelman Sander Goudriaan de bal niet op de juiste waarde in want via de binnenkant van de tweede paal was het 0-2 ook.

In de zevende minuut mocht Arjan van der Lans een vrije trap nemen vanaf de linkerflank, halverwege de speelhelft van Valken. Hoe Dominique van der Burg het precies deed en of het helemaal bewust was zal altijd de vraag blijven, maar de rossige spits zette Kagia op 1-2. Er volgden kansen voor Rutger Goudriaan en opnieuw Dominique van der Burg en Ramon Hageraats spoorde zijn team aan vooral niet teveel achteruit te lopen en de ruimtes klein te houden. De wedstrijd kon beginnen!

In de twaalfde minuut slaagden de gasten er toch in hun spits vrij te spelen, ditmaal in de rechterhoek van het strafschopgebied. Diagonaal verdween zijn schot in de linkerbovenhoek, voor de tweede keer was Sander Goudriaan kansloos: 1-3. Op de bank van Kagia overheerste ongeloof. Ramon Hageraats stelde nuchter vast: "Het is toch een schitterende goal? Wat kun je daar nou aan doen? Daar kun je als trainer alleen maar van dromen." En als je op die andere bank zit, is het een nachtmerrie…

Na een halfuur spelen stelde Ramon Hageraats vast dat Kagia gewoon goed speelde maar dat het scoreverloop daar geen recht aan deed. Prompt brak er een mindere periode aan van de thuisploeg, maar in de 39e minuut leek er misschien een strafschop mogelijk voor Dominique van der Burg. De scheidsrechter, die opvallend vaak meeging met de assistent van Valken en beduidend minder vaak met die van Kagia, wilde van geen overtreding weten. Ruststand 1-3.

Na rust, met Tom Kamp voor Guillaume Thissen en een doorgeschoven Ronald Rovers, met Maarten van der Knaap voor Pascal Timmermans (61e minuut) en Bram Slootweg voor Arjan van der Lans (81e minuut) en een doorgeschoven Ferry Scholten, heeft Kagia het wel geprobeerd tegen Valken '68. Maar de beste kansen waren voor de gasten. In tegenstelling tot de eerste twee doelpunten waarbij de binnenkant van de paal meehielp, bleef de afronding na rust ver onder de maat. Zo mocht Kagia blijven hopen op de 2-3. Dominique van der Burg was er nog het dichtst bij, maar de stand die na twaalf minuten al op het scorebord stond, werd ook de eindstand. Kagia blijft tweede, nu op negen verliespunten van koploper Valken '68.

Bij de foto's: overtreding op Dominique van der Burg? Na 12 minuten stond de eindstand al op het bord, Dominique van der Burg was na rust het dichtst bij de 2-3, Kagia kon hoog springen, maar dat leverde geen tastbaar resultaat op (foto's Ron van der Steeg).