Geen loon naar werken voor VVC

24 maart 2011 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Een kwartier voor tijd kreeg laatste man Erdem Hanli van Rory Roubos het sein dat hij door mocht schuiven. De 0-1 tussenstand vroeg om meer risico. In de 80e minuut werd een overtreding op Hanli niet bestraft, Bloemendaal mocht door en profiteerde door 0-2 te scoren. In de 84e minuut counterden de gasten zelfs naar 0-3. "Geflatteerd", vond Rory Roubos dan ook.

In verliespunten staat Bloemendaal gedeeld tweede, VVC bezet nog altijd de laatste plaats op de ranglijst met drie punten minder dan Geel Wit. Slechts een ploeg degradeert aan het einde van het seizoen, de laatste competitiedag staat Geel Wit - VVC op het programma. Na de winterstop pakte VVC verdienstelijk een punt tegen OG dat net zoveel verliespunten telt als Bloemendaal. Waarom zou het tegen Bloemendaal dan niet lukken?

Met A-junior Jip van Groenigen in de spits als vervanger van de aan een hamstring geblesseerde Erhan Albayrak, op het middenveld A-junior Milan van Groenigen en rechts achterin A-junior Robin Peters, startte VVC weer met een heel jong team. Bloemendaal werd sterker na een gelijkopgaande opening van de wedstrijd. Robin Peters hakte een gevaarlijke voorzet weg waarna Alwijn Saarloos gestrekt naar zijn linkerbenedenhoek moest om de 0-1 te voorkomen.

Halverwege de eerste helft kon een speler van Bloemendaal vrij op doel koppen na een verre voorzet van halverwege de speelheft van VVC. Rory Roubos riep zijn keeper meteen tot de orde: "Alwijn, constant bezig blijven. Alle ballen willen hebben!" VVC ontsnapte aan de 0-1 maar vijf minuten later was het alsnog raak. Na een vrije trap bleef de bal in het vijfmetergebied hangen, een kort tikje opzij en de open kans werd benut: 0-1. "Alwijn, die bal is voor jou", riep Rory Roubos nog.

Na een halfuur spelen kwamen de jonge honden van VVC beter in de wedstrijd. Mark de Boer probeerde het met een paar schoten en in de 39e minuut werd een perfect ingekopte bal van Kevin van Vilsteren na een corner van de doellijn gekopt. Die knappe doelpoging had een beter lot verdiend. Een schot van Kevin van Vilsteren werd door de doelman weggebokst en een lob van Mark de Boer verdween net over het doel. De mooiste aanval van VVC voor rust ging over vijf schijven, alleen toen Erdem Hanli uithaalde voor zijn schot was het de scheidsrechter die onbedoeld de bal blokkeerde. Op slag van rust voorkwam Alwijn Saarloos met de voet een voortijdige beslissing.

Mark de Boer, Ryan McKee en Kevin van Vilsteren kregen na rust mogelijkheden op de gelijkmaker, maar die viel niet. Rory Roubos instrueerde Remco Timmerman nog dat hij zijn snelheid beter moest benutten. Jip van Groenigen won al zijn kopduels, alleen was er telkens niemand die de ruimtes achter de laatste lijn van Bloemendaal benutte. VVC wisselde drie keer, in de slotfase schoof laatste man Erdem Hanli door. Er is goed gevoetbald, er werd geknokt maar de verdiende gelijkmaker viel niet. Na de 0-2 viel ook de 0-3 uit een counter. "Blijven voetballen, mannen", spoorde Rory Roubos zijn team aan. Voetballend ging VVC ten onder, met nog zeven wedstrijden te gaan is er nog steeds niets verloren.

Bij de foto's: Jip van Groenigen won al zijn kopduels, Mark de Boer kreeg zijn mogelijkheden, de keeper van Bloemendaal hield de nul (foto's Robert Joore)