Betere communicatie door twee extra masten C2000

24 maart 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Over ongeveer vier weken worden er in Nieuw-Vennep en Lisse extra masten geplaatst voor het communicatiesysteem C2000. Die in Nieuw-Vennep komt aan de Zuiderdreef naast de parkeerplaats van de ijsbaan. Met de nieuwe masten moet de ‘witte vlek’ in het zuiden van Haarlemmermeer zijn opgelost.

C2000 is het systeem waarmee politie, brandweer en ambulancedienst met elkaar communiceren bij rampen en calamiteiten. Bij de Poldercrash in februari 2009 bleek het systeem niet te voldoen. Door de bovenmatige hoeveelheid communicatie tussen de hulpdiensten was er sprake van storing. De gemeente heeft er daarna bij de minister van Binnenlandse Zaken aangedrongen om het C2000-net te verbeteren.

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft dit pleidooi van Haarlemmermeer nu gehonoreerd met de plaatsing van de twee nieuwe masten. Burgemeester Theo Weterings toonde zich deze week verheugd over die beslissing, maar hij is nog niet helemaal tevreden. De gemeente heeft er ook voor gepleit om de capaciteit van de C2000-mast in Halfweg te vergroten. Dat was immers één van de oorzaken van de gebrekkige communicatie bij de Poldercrash.

De minister kan de capaciteit in Halfweg alleen vergroten als die elders minder wordt. Vermoedelijk valt daarover nog voor de zomer een beslissing.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie