College sluit de bouw van Poldermuseum tot 2014 uit

24 maart 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Ondanks dat er de komende jaren geen geld voor is, moet de komst van een Nationaal Poldermuseum in Cruquius voor de toekomst niet worden uitgesloten. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in een nota, die vanavond op de agenda staat van de gemeenteraad.

Toenmalig cultuurwethouder Herman Tuning kreeg eind 2009 nog het groene licht van een raadsmeerderheid om verder te gaan met de plannen voor het Poldermuseum, dat aansluitend aan het Cruquius-museum zou moeten komen. De uitwerking van de plannen vergde een bedrag van 100.000 euro. Alleen een deel van de VVD-fractie stemde tegen.

Inmiddels ligt er een uitgewerkt masterplan. Volgens het college is het museum een unieke kans om Haarlemmermeer op de kaart van Nederland te zetten. “Land en water in een continue ontwikkeling worden zo in een in een inspirerend park toegankelijk gemaakt voor de bewoners van Haarlemmermeer en zeker voor Nederlandse en buitenlandse toeristen.” Volgens B en W wordt met het initiatief de identiteit en uitstraling van de gemeente versterkt.

Toch wil het college het Poldermuseum in elk geval tot 2014 niet realiseren. “Een project van dergelijke omvang is gezien de gevraagde investeringen nu niet op zijn plaats.” Om realisatie in de toekomst open te houden wil het college de vereiste grond in Cruquius voor dit doel reserveren. Daarover is inmiddels overleg gevoerd met het bestuur van SEIN van de naastgelegen Cruquiushoeve.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie