Burgemeester Weterings roept op tot deelname aan Burgernet

22 maart 2011 om 00:00 Nieuws

Informatie over Burgernet deze week bij alle Haarlemmermeerders op de mat

Burgemeester Weterings roept op tot deelname aan Burgernet

Deze week valt bij alle Haarlemmermeerders een informatiepakket over Burgernet in de bus of op de mat. Dat is het directe gevolg van de introductie van Burgernet in alle tien gemeenten in de Veiligheidsregio Kennemerland. Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Iedere burger vanaf 16 jaar kan zich aanmelden via www.burgernetkennemerland.nl

Informatie via de mobiele telefoon

Als Burgernet wordt ingeschakeld door de politie, wordt een ingesproken bericht, of een tekstbericht via SMS, verzonden naar de mobiele telefoon van de deelnemers. Het kan dan gaan om het zoeken naar een vermist kind of het verlenen van eerste hulp bij een hartstilstand. Maar, ook om het oplossen van een misdrijf of, in een crisissituatie, om instructies wat te doen bij bijvoorbeeld een grote brand. Als een bericht wordt gestuurd en de ontvanger kan helpen, dan moet hij of zij bellen naar 0800-0011. Dit is het gratis telefoonnummer van de meldkamer. Na afloop van de Burgernetactie krijgen alle opgeroepen deelnemers een bericht met het resultaat van de actie, én dat deze is afgerond. Heeft iemand later nog aanvullende informatie, dan dat via 112 (spoed) of 0900-8844 (minder spoed) aan de politie worden doorgegeven. Door Burgernet krijgt de politie dus veel meer ogen en oren.

Informatiepakket

In het informatiepakket is te lezen hoe Burgernet werkt en hoe alle burgers vanaf 16 jaar zich kunnen aanmelden. En bijvoorbeeld ook wat er gedaan moet worden als iemand hier wel woont, maar niet werkt, of tijdens een vakantie. Deze informatie is ook te vinden op de gemeentelijke website www.haarlemmermeer.nl/veiligheid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie