Zwanenburg te sterk voor VVC

31 maart 2011 om 00:00 Sport

ZWANENBURG - Edwin Eefting was niet tevreden over het spel van Zwanenburg voor rust. Rory Roubos was blij met de effectiviteit van VVC, twee kansen en twee goals, maar niet blij met de wijze waarop Zwanenburg aan de doelpunten was gekomen. De rust brak aan met 3-2.

Ruim vijf minuten na rust was de wedstrijd gespeeld, John van der Tol en Ruben Karelse voerden de score op naar 5-2. Pas een paar minuten voor tijd viel het laatste doelpunt van de wedstrijd, de 6-2 van opnieuw Ruben Karelse. "VVC was hier niet naartoe gekomen voor de overwinning", wist Edwin Eefting. "Goed gegroepeerd spelen, ons opvangen en dan kijken wat er te verdienen valt. Dat houdt voor ons in dat we vooral geduldig moeten zijn, dat heb ik vooral voor rust node gemist. Veel te vaak zochten we veel te snel de diepte. In de tweede helft ging dat beter. Ik denk dat we dertien doelkansen hebben gecreëerd na rust. Het enige dat ik mijn jongens kan verwijten is dat ze maar drie keer scoorden."

"Positief is dat we in de eerste helft maximaal rendement hebben gehaald uit onze kansen. Daar tegenover staat dat we weliswaar een heel jong team hebben dat nog veel moet leren, maar de manier waarop we de doelpunten voor rust weg hebben gegeven dat kan echt niet meer", stipte Rory Roubos zijn voornaamste pijnpunt aan. Om toch positief af te sluiten: "Ik ben tevreden over de inzet en beheersing van Erhan Albayrak en ik zie Kevin van Vilsteren steeds dichter bij de vorm komen van voor zijn blessure. We gaan nu toewerken naar de volgende wedstrijd bij SVIJ."

In de vierde minuut leidde weifelend ingrijpen van VVC-doelman Alwijn Saarloos (Rory Roubos: "Hij moet gewoon róepen!")de 1-0 van Ruben Karelse in. Edwin Eefting zag zijn ploeg ondanks de vroege voorsprong niet goed spelen: "We zoeken te snel de as. Houd het breed, Jordy Vierbergen heeft nog geen bal gehad." Erhan Albayrak soleerde na balverlies van Zwanenburg in de veertiende minuut naar 1-1. Het gemopper was niet van de lucht bij de thuisploeg. "Zwanenburg, komáán", moedigde Eefting zijn ploeg aan. "Een tandje erbij. Dit is veel te slap jongens."

VVC hield de 1-1 zonder veel problemen vast tot de 33e minuut. Onoplettendheid achterin stelde Rick Buijs in de gelegenheid een steekpass van Rick van Veen in te schieten. Alwijn Saarloos kon redden maar tegen de rebound van Ruben Karelse had de VVC-doelman geen verweer. Vijf minuten later kreeg VVC een vrije trap halverwege de helft van Zwanenburg. Erdem Hanli gaf de bal kort op Marco Tegelaar die zijn voorzet op maat uitstekend zag worden ingekopt door Kevin van Vilsteren: 2-2. Pingelen in de eigen zestien van Erdem Hanli werd twee minuten later genadeloos afgestraft door ijzervreter Robin Poelsma: 3-2.

Na rust scoorde John van der Tol al heel snel 4-2 uit een corner en na de 5-2 van Ruben Karelse uit een voorzet van Rick Buijs was de wedstrijd gespeeld. Zwanenburg creëerde nog veel kansen voor invaller Ton Hendriks, Ruben Karelse en Rick Buijs, VVC kreeg ook nog een aantal mogelijkheden voor Erdem Hanli en Kevin van Vilsteren. Vlak voor tijd bepaalde Ruben Karelse op aangeven van Ton Hendriks de eindstand op 6-2.

Zwanenburg blijft ruim aan kop en VVC heeft nog zes wedstrijden om het gat met Geel Wit, dat na de 2-2 bij DSOV vier punten bedraagt, te overbruggen.

Bij de foto's: de nauwelijks zichtbare Robin Poelsma heeft Zwanenburg voor de derde keer op voorsprong gezet, Ruben Karelse schoot niet altijd raak, maar wel uit verschillende standen (foto's Inge van der Steeg).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie