Fracties kritisch over affaire subsidie Dierenambulance

31 maart 2011 om 00:00 Nieuws

Zoals eerder gemeld is de gemeente vorige week abrupt gestopt met de financiële steun aan de Dierenambulance. Wethouder Bak zei tijdens een persbijeenkomst dat daartoe vooral was besloten, omdat gebleken was dat medewerkers van de Dierenambulance gewonde dieren slecht behandelden. Daarom is het dierenvervoer nu tijdelijk in handen gegeven van de Dierenambulance van de Dierenbescherming in Haarlem.

HOOFDDORP - Wethouder Steffe Bak van Dierenwelzijn moest vorige week in de gemeenteraad veel kritische vragen beantwoorden over de vraag waarom de gemeente op stel en sprong de subsidie aan de Dierenambulance Haarlemmermeer heeft stopgezet. Sommige fracties legden de wethouder het vuur aan de schenen.

Fractievoorzitter Els Berk van GroenLinks toonde zich erg verbaasd dat wethouder Bak het argument van de slechte behandeling heeft aangevoerd om de subsidie te stoppen. Volgens haar had de Dierenambulance een week eerder slechts een brief hoeven te ondertekenen en was de subsidie daarna gewoon voortgezet. Hoe was dat mogelijk als de wethouder van mening was dat de medewerkers van de Dierenambulance de dieren niet goed verzorgden?

Volgens Berk is de verdere samenwerking tussen gemeente en Dierenambulance vooral misgelopen op financiële gronden. De vrijwilligersorganisatie zou niet uit de voeten kunnen met de ruim 12.000 euro die de gemeente als subsidie wilde geven. De fractievoorzitter van GroenLinks stelde dat wethouder Bak een hele vrijwilligersorganisatie in een kwaad daglicht heeft gesteld. Raadslid Michel van Dijk van Forza! Haarlemmermeer voegde eraan toe dat als de wethouder van mening is dat er sprake is van misstanden hij met meer bewijzen moet komen en desnoods aangifte moet doen.

Wethouder Bak antwoordde zijn critici dat het dierenwelzijn voor de gemeente de doorslag heeft gegeven om de subsidierelatie met de Dierenambulance te stoppen. “De dieren werden soms slecht behandeld.” Bak gaf toe dat hij al een tijd geleden de Dierenbescherming heeft benaderd om de taak over te nemen, omdat het er naar uitzag dat de samenwerking met de Dierenambulance zou stranden.

De wethouder zei dat de Dierenbescherming onder dezelfde financiële voorwaarden aan de slag is als de Dierenambulance. Enkele fracties gaven aan dit nader te willen onderzoeken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie