Overbos knokt zich na rust naast AFC

7 april 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Na zes nederlagen op rij pakte Overbos een puntje (1-1) tegen het hooggeklasseerde AFC. "Wesley Boes is vandaag uitstekend ingevallen", pikte Marcel Schenk zijn belangrijkste winstpunt van de dag eruit. "Ik ben enorm blij met de manier waarop we dit jaar A-junioren bij de selectie betrekken. Zo'n jongen als Wesley is een liefhebber en bovendien er zit een goede kop op. Wat mij betreft staat hij er volgende week vanaf de aftrap weer."

Bij Overbos ontbraken nog steeds een aantal basisspelers wegens blessures. Ewoud Wortelboer is bijna helemaal terug van zijn zware blessure en Marcel Schenk had in het laatste halfuur een beroep willen doen op de speler 'met twee zuurstofflessen op zijn rug'. Maar vlak voordat Wortelboer het veld in zou komen, blesseerde doelman Marco Brouwer zich. En aangezien Damian Baranowski (geblesseerd, vervangen door Wesley Boes) en Dennis Govers ('speelde teveel in één tempo', vervanger René Veerman) al waren gewisseld, was Marcel Schenk door zijn wissels heen na de noodgedwongen vervanging van Marco Brouwer voor tweede doelman Mark Coonen.

De wedstrijd begon veelbelovend: binnen een minuut schoot Maarten Wels de bal voorlangs het doel van AFC. In het begin van de competitie, toen het promovendus Overbos voor de wind ging, zou de inzet van de topscorer doel hebben getroffen. Na zes nederlagen op rij is Overbos weggezakt op de ranglijst. De bekende clichés over de hoek waarin de klappen vallen worden dan van kracht. Veel blessures, geen geluk en bovendien een hoofdveld waarop een echte hondenliefhebber zijn trouwe viervoeter liever niet zou uitlaten in verband met het gevaar op blessures werken tegen het team van Marcel Schenk.

Uit de eerste gevaarlijke aanval van de gasten werd het in de veertiende minuut 0-1. Damian Baranowski greep niet goed in en Vincent Volkert verloor zijn directe tegenstander even uit het oog. Geen prettig begin van de wedstrijd voor een ploeg die niet lekker draait. Gedurende het grootste deel van de eerste helft ploeterde Overbos voort. Kansen kwamen er niet, maar ook AFC werd niet meer gevaarlijk. Pas in de slotfase moest Marco Brouwer twee keer handelend optreden en, zowaar: ook Overbos kwam een keer goed voor het doel.

Na rust wilde Marcel Schenk in elk geval overtuiging en bezieling zien van zijn team. Overbos was inderdaad feller en er kwamen ook mogelijkheden. Noud Brüchner draaide in kansrijke positie eerst naar zijn sterke linkerbeen, waar een poging met rechts meer voor de hand had gelegen. Maarten Wels rammelde aan de poort na voorbereidend werk van Redouane el Maimouni. In de twaalfde minuut moest doelman Marco Brouwer geblesseerd van het veld. Een nieuwe domper die goed werd verwerkt.

Na een eerste redding van de net ingevallen Mark Coonen scoorde Maarten Wels via de kluts in de 63e minuut de gelijkmaker: 1-1. In het laatste halfuur was Overbos de meest aanvallende partij. Dat leverde een paar kansen en mogelijkheden op maar geen tweede goal. Aan de andere kant bleef het zaak de verdediging niet te verwaarlozen. Met de 1-1 uitslag kon Marcel Schenk wel leven, al had hij liever drie punten gepakt. Voor AFC was het alweer het tiende gelijkspel, slechts drie keer verloren de Amsterdammers. Al met al een goede prestatie van Overbos die volgende week bij Amstelveen een passend vervolg verdient.

Bij de foto's: in de woestenij die strafschopgebied heet, frommelt Maarten Wels zich een weg naar de 1-1, Marcel Schenk en Overbos zijn blij met de gelijkmaker en er kwamen nog kansen op 2-1 (foto's Inge en Ron van der Steeg)