Groep 6 De Boog neemt bezit van volkstuintjes aan Oosterdreef

7 april 2011 om 00:00 Voorpagina

NIEUW-VENNEP - Leerlingen van groep 6 van Montessorischool De Boog beschikken sinds woensdag over eigen schooltuintjes op het volkstuinencomplex aan de Oosterdreef. Met dank aan de volkstuinvereniging Nieuw-Vennep, het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer en de school zelf.

‘Juf, er zit een worm tussen het gras’

Zij vonden elkaar in het initiatief om leerlingen van de school nieuwe tuintjes te geven, nadat de schooltuintjes naast het schoolgebouw plaats moesten maken voor een uitbreiding van De Boog.

De kinderen waren meteen enthousiast over het idee en dat enthousiasme legden ze duidelijk ‘aan de weg’ toen zij woensdagochtend, op de fiets, naar het volkstuinencomplex aan de Oosterdreef reden.

Daar werd eerst nog tijd vrijgemaakt voor het verdelen van de tuintjes, waarna iedereen hard aan het werk kon om het tuintje ook seizoensklaar te maken. Dat betekende dus onkruid verwijderden, paden aanleggen en ook hier en daar een worm tegenkomen.

Het was even wennen, zo te horen aan de hulproep richting juf Hiske Verschuren die hier en daar een handje hielp. Maar het echte werk, dat was toch een klus voor de kinderen zelf. Ingrid Sjerps, NME-coördinator van het NMCH, heeft al laten weten dat er gestart wordt met deze groep, maar blijkt dat de samenwerking bevalt, dat er de komende jaren in totaal ongeveer zestig leerlingen aan de slag kunnen op de volkstuin.

Op de foto strooit Joes zijn emmer houtsnippers leeg waardoor er een mooi paadje komt tussen de schooltuintjes.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie