Nacompetitie doel UNO

14 april 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Onder leiding van Peter van Bakkum, Aad Maaten en Gerard Wennekes speelde het jonge eerste zondagteam van UNO een goede wedstrijd tegen ZRC/Herenmarkt. Een week eerder had UNO nog bijna gestunt bij topper New Amsterdam door van een 4-1 achterstand terug te komen naar 4-4. Het team van oud-Ajacieden Nordin Wooter en Kiki Musampa won uiteindelijk met 6-4 en werd daardoor kampioen.

De uitwedstrijd bij ZRC/Herenmarkt won UNO met 3-5, toen nog onder leiding van trainer/coach Edwin Haggerty die ruim een week geleden zijn activiteiten bij UNO heeft neergelegd. Volgens de huidige driekoppige leiding bestaat er heel veel waardering voor de technische vaardigheden van trainer Edwin Haggerty. Het ontbrak echter aan een juiste klik tussen een aantal van de jonge spelers en de fanatieke coach Edwin Haggerty. Ondanks enkele gesprekken kwamen partijen er niet goed uit.

In de thuiswedstrijd tegen ZRC/Herenmarkt speelde UNO op een voor alle spelers bekende en herkenbare manier. Iedereen wist wat er van hem verwacht werd. In de eerste helft leverde dat een overwicht op voor UNO met een aantal kansen en mogelijkheden. Voor al de snelheid van Kevin van der Weijden op de rechterflank was een gevaarlijk wapen, al werden niet al zijn voorzetten op waarde geschat. In de 29e minuut volleerde Jelle Schagen de bal net naast uit een van de voorzetten. De stand was op dat moment 1-0, na voorbereidend werk van Ruud de Kruif scoorde Mark Maaten.

Vlak na rust werd Jelle Schagen onreglementair gestuit, de toegekende strafschop werd door Mark Maaten benut: 2-0. Na een klein uur spelen verliet Kevin Kho zijn verdedigende positie weer eens. Met zevenmijlsstappen omzeilde hij een aantal tegenstanders om vervolgens tot groot enthousiasme van de toeschouwers zelf de 3-0 te scoren. Waar ZRC/Herenmarkt voor rust nog aardig tegenstand bood, was het verzet na rust een heel stuk minder. Doelman Thierry Wesseling van UNO had een zeer rustige middag.

Met speels gemak bleef UNO zoeken naar meer doelpunten, in de strijd om de tweede tot en met vierde plaats kan ieder doelpunt tellen. Zelfs de tweede plaats die goed is voor directe promotie, behoort nog tot de mogelijkheden voor UNO. Kevin van der Weijden speelde in de 72e minuut de bal iets te ver voor zich uit. Gevolg was een duel met de doelman waarvoor de aanvaller werd bestraft met geel. Sportieve revanche volgde twee minuten later toen Kevin van der Weijden op vergelijkbare wijze werd weggestuurd en wel doel trof: 4-0.

Het slotakkoord was voor Jelle Schagen. Een aanval over de as van het veld werd steeds op het juiste moment in combinatie meegegeven aan Schagen die met een fraai wippertje de eindstand op 5-0 bepaalde. UNO kreeg nog meer kansen maar met 5-0 was het mooi geweest, vond ook de doelman van ZRC/Herenmarkt.

Bij de foto's: Vlak voor rust werd een doelpunt van Stijn Frankfoorder afgekeurd, Rick Wennekes werkte hard centraal voorin maar scoorde niet tegen Herenmarkt (foto's Ron van der Steeg).