Meer parkeerplaatsen bij nieuwbouw sportpark Toolenburg

14 april 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Bij de nieuwbouwwoningen op de locatie sportpark Toolenburg in Hoofddorp komen meer parkeerplaatsen dan eerder gepland. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft daarvoor vorige week een motie van de VVD gesteund.

Het raadsvoorstel ging uit van een parkeernorm van bijna 1.8 parkeerplaats per nieuwe woning. Volgens de VVD hebben ervaringen in de nieuwbouwwijken van Haarlemmermeer geleerd dat die norm te krap is. De leefbaarheid in de wijk komt in het gedrang en veel bewoners gaan klagen, zo stellen de liberalen. Daarom kwam de VVD met een motie voor een gemiddelde van twee parkeerplaatsen per woning. De motie kreeg steun van VVD, D66, Forza! Haarlemmermeer, TrotsopNederland en drie van de vier aanwezige CDA-raadsleden. CDA-raadslid Anneke van der Helm stemde tegen. Ook de fracties van GroenLinks, HAP en PvdA waren tegen de motie.

PvdA-raadslid Chris Vonk zei begrip te hebben voor de gedachte achter de motie, maar volgens hem is het niet verstandig nu een precedent te scheppen voor dit bouwplan.

Volgens hem kan er beter breed over het parkeerbeleid worden gediscussieerd als het Deltaplan Bereikbaarheid klaar is. Een raadsmeerderheid was het daar dus niet mee eens.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie