Prima resultaat Pancratius

21 april 2011 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP - Gevraagd naar de belangrijkste punten uit het duel tegen Almere City benadrukte Ton Pronk het succes van het gekozen beleid van Pancratius. "Een jonge speler uit de eigen jeugd maakt vandaag twee doelpunten. Verder liepen er nog een aantal jonge spelers met een Pancratius-verleden in het veld vandaag. Bijvoorbeeld doelman Rogier Schrama die het heel goed deed."

In het eerste seizoen ooit van Pancratius in de eerste klasse draait het team uitstekend mee. "De krachtsverschillen zijn minimaal. Twee weken geleden speelden we uitstekend tegen EDO maar we wisten onze kansen niet te verzilveren. Vorige week creëerden we ook zeker vijf honderd procent kansen waaruit we niet wisten te scoren. Als we dan vandaag met 1-0 achter komen omdat we niet helemaal wakker waren in de eerste twintig minuten en we komen nog voor rust verdiend op een 2-1 voorsprong, dan vind ik dat heel knap."

Ton Pronk filosofeerde nog even door over de wedstrijd bij EDO. Winst bij EDO had Pancratius op de eerste plaats gebracht. "Als sportman wil je altijd het maximale bereiken. Ik zeg niet dat als we van EDO gewonnen hadden, we die koppositie tot het eind van het seizoen hadden kunnen vasthouden. Maar die nederlaag en het onnodige puntenverlies bij De Meern leverden toch wel een tikkie op. Daarom ben ik extra blij met deze overwinning."

Almere City begon feller aan de wedstrijd dan de thuisploeg. Vooral Noreddin El Bakkali zag dat er met meer beleving gespeeld moest worden. Hij maande zijn ploeggenoten al vroeg in de wedstrijd. Almere creëerde binnen vijf minuten een eerste doelkans, Rogier Schrama keerde de volley. Maar ruim een minuut later was hij kansloos toen de spits van Almere City na een steekbal over de as vrij voor hem verscheen: 0-1.

Pas na ruim twintig minuten kwam Pancratius beter in de wedstrijd, zonder dat er gevaar was geweest op een grotere achterstand. Een eerste mogelijkheid voor Jaap Smeeing na een doorkopbal van Yordi Teijsse leverde nog niets op. Een vrije trap van Steve Promes was een prooi voor de keeper en toen Edip Biberoglu na een halfuur werd gehaakt in het strafschopgebied wilde scheidsrechter Both van niets weten. In de 33e minuut stuiterde de bal op het hobbelige veld net op toen Noreddin El Bakkali in stelling was gebracht.

In de 40e minuut werd het 1-1 na uitstekend voorbereidend werk van Jaap Smeeing (Ton Pronk: "Hij speelt als een routinier, maar ook hij is nog maar net 20 of 21"). Edip Biberoglu haalde de trekker over. In de 42e minuut werd een inzet van Jaap Smeeing van de lijn gehaald en in de extra tijd leverde een door Noreddin El Bakkali veroverde bal en een assist op Edip Biberoglu een 2-1 voorsprong voor Pancratius op.

De tweede helft was ook voor Pancratius, maar bij een 2-1 voorsprong bestaat er altijd het risico van een verkeerd vallende bal. Tot grote kansen kwam Almere City echter niet en Pancratius slaagde daar eigenlijk ook niet echt in. Het slechte veld hielp daarbij niet echt mee en in een paar gevallen werden verkeerde keuzes gemaakt. Ben Ebu Mordi viel in voor Edip Biberoglu in de 77e minuut, Danny van Ingen verving vijf minuten voor tijd Noreddin El Bakkali. Van Ingen versierde in de extra tijd de vrije trap die Ben Ebu Mordi via de muur achter de kansloze doelman van Almere City schoot: 3-1.

Bij de foto's: Edip Biberoglu scoort 2-1, Edip viert zijn tweede goal, Yordi Teijsse is een van de jonge Pancratianen in de selectie van Ton Pronk, Noreddin El Bakkali bewaakt de balans, na een timide start knokte heel Pancratius voor de winst (foto's Ron van der Steeg)