Gemeentelijke onderscheiding voor jubilerend Don Bosco

21 april 2011 om 00:00 Nieuws

De eretekenen werden zaterdagavond uitgereikt direct na afloop van de club-marathon waarbij de kinderen van de diverse clubs 24 uur lang actief konden zijn. Een hele ruk bekent Astrid Meekel die zelf al vele jaren leiding geeft op Don Bosco. Met dit jaar 170 leden in de leeftijd van 4 tot en met 15 jaar blijft de jeugdvereniging onverminderd populair in het duodorp Halfweg/Zwanenburg. Datzelfde geldt ook voor de kleine vijftig vrijwilligers die leiding geven aan de negen clubs. Veel clubleden stromen door en geven na een aantal jaren leiding aan de club waar ze zelf op gezeten hebben. Voorafgaand aan het officiële gedeelte kreeg een grote groep oud-leiders club van huidige leiders. Het werd een gezellige boel en hun persiflage op ‘Ik hou van Holland’ was lachen, gieren, brullen.

Jong Nederland zet twee bestuursleden in het zonnetje HALFWEG - Bij gelegenheid van het 55-jarig bestaan heeft jeugdvereniging Don Bosco uit handen van burgemeester Bert Bruijn de Penning van Verdienste in zilver van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude ontvangen. De overkoepelende organisatie Jong Nederland bleef niet achter en reikte aan de bestuursleden Janneke van Kaam en Marjon Sloove de Gouden Speld uit.

Nadat de onderscheidingen waren uitgereikt en wethouder Frans Zantkuijl de jubilerende vereniging had verblijd met 55 kaartjes voor de Efteling barstte de reünie los van oud-leiders. Ruim veertig van hen hadden weer eens koers gezet naar clubhuis Villa Bosco voor het ophalen van oude herinneringen. Ander hoogtepunt was de veiling waarvan de opbrengst bestemd was voor de financiering van het jubileumfeest. Voor de eerste keer gehouden in plaats van de traditionele loterij werd deze met een opbrengst van 3.200 euro een groot succes. “Maar wat wil je ook met kavels als klusjes doen, kinderfeestjes organiseren en koken. We hadden gerekend op de helft, dus dit is echt geweldig”, vertelt Astrid vol enthousiasme terwijl ze zich door de druk bezochte spellenkermis wurmt op weg naar haar Vrijbuitersclub voor haar aandeel in de marathon.

“Wat mij betreft met Don Bosco op naar de zestig”, kijkt de gedecoreerde voorzitter Janneke van Kaam in een volle feesttent de toekomst in. En ze bedankt in warme bewoordingen Herman Kreike, mister Don Bosco en voorzitter van het eerste uur. “Zonder hem hadden we de 55 nooit gehaald.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie