Feestelijke intocht bouwers en fietsers kookschool Kenia

21 april 2011 om 00:00 Nieuws

Het staat met vette letters geschreven op het grote spandoek over de Kromme Spieringweg in het oude dorpscentrum: Arrivée. Aankomst. Op die plek is de feestelijke intocht van de bouwers die in Kenia in een week tijd een complete kookschool voor oud-dorpsgenoot Agnes Walraven hebben gebouwd. En ook van de fietsers die in diezelfde week 950 kilometer op een smal zadel hebben gezeten om geld bijeen te trappen voor dit ambitieuze project.

VIJFHUIZEN - Om bouwers en fietsers te huldigen voor hun bijzondere prestatie worden zij komende zondag op feestelijke wijze in Vijfhuizen ingehaald. Namens de gemeente is wethouder John Nederstigt daarbij aanwezig.

Het dorpshuis is de plek waar de prachtige prestatie wordt gevierd met muziek, een drankje en een uitgebreide oosterse maaltijd voor een Keniaanse prijs. Dorpshuis en restaurant de Koperen Hemel hebben de handen ineengeslagen voor een onvergetelijk en historisch feest. Het is dé gelegenheid om de ervaringen van bouwers en fietsers te horen, hun handtekeningen te verzamelen en ze misschien zelfs aan te raken.

Op de website HLMR-bouwt-kookschool.nl is precies te zien hoe bouwers en fietsers vorderen. Te zien of Stichting Promotie Vijfhuizen de droom van Agnes, die na 25 jaar Ouwe Meerpaal zich nu als een moderne missiezuster inzet voor haar zwarte medemens, gaat waarmaken. De intocht vindt plaats om 16.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie