Jongeren kunnen weer mee naar Taizé in Frankrijk

28 april 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - ‘Taizé aan de Maas’, eind december in Rotterdam, maakte veel jongeren nieuwsgierig naar het ‘echte’ Taizé, de internationale jongerenontmoeting in de kloostergemeenschap in het dorpje Taizé. Taizé ligt in Bourgondië, vlakbij de historische stad Cluny en Mâcon. Ook dit jaar organiseert de Hoofddorpse Taizégroep weer een jongerenreis naar Taizé, samen met de Taizégroep Nieuw-Vennep. ‘Jongeren’ zijn voor Taizé mensen tussen 16 en 35 jaar.

Het vertrek is zondag 17 juli ‘s morgens vroeg, de terugkomst een week later, zondag de 24e, ‘s avonds. De reis gaat met busjes.

De kosten van de reis zijn € 210. Daar zit alles in: reis, kamperen in Taizé (wel zelf tent meenemen; verblijf in een barak is € 30 duurder), maaltijden. “En natuurlijk de leuke contacten met jongeren uit Zweden, Amerika, Duitsland, Polen, Rusland enzovoort. Een reis naar Taizé levert altijd weer heel wat nieuwe Facebook-contacten op!”, zegt de Hoofddorpse predikant Rien Wattel, die de reizen namens de Protestantse gemeente Hoofddorp samen met Antonet Jobse organiseert.

Wie zin heeft om mee te gaan, kan zich opgeven bij rien.wattel@quicknet.nl. Aanmeldingen (inclusief geboortedatum, tent of barak, wel/niet zelf tent mee, wel/niet vegetariër) moeten voor 15 mei binnen zijn met een aanbetaling van € 75 op bankrekening 569 0234 t.n.v. Rien Wattel. Alcohol en drugs zijn verboden. In juni is er een kennismakingsbijeenkomst.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie