Podium Architectuurprijs dit jaar over ‘de leukste buurt’

28 april 2011 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Het Podium voor Architectuur organiseert ook voor dit jaar een Architectuurprijs. Dit jaar is het thema ‘de buurt’. Nomineren van een buurt en/of favoriete plek kan nog tot en met 23 mei.

Wat maakt dat een straat of buurt waarde heeft voor nu en de toekomst? Wat is een favoriete plek in de wijk? Wie woont in een straat die ruimte biedt aan activiteiten? Wie een antwoord kan geven op één van deze vragen, kan de bewuste straat of buurt nomineren voor de Architectuurprijs 2011.

Nomineren kan door een foto met korte beschrijving van de plek op te sturen naar het Podium voor Architectuur. Alle straten, buurten en ‘woonplekken’ kunnen in aanmerking komen, dus ook een moestuin, een plantsoen, een deel van een straat, een voortuin, een park, een speelplek of een serie balkons. Nomineren kan als groepje buren, als buurt of als individuele bewoner.

Donderdag 26 mei kiest een vakjury de finalisten en het publiek stemt van 4 tot en met 21 juni op de favoriet. De winnaar wordt bekend gemaakt op de Dag van de Architectuur, zaterdag 25 juni. Deze zaterdag staat geheel in het teken van buurtlandschappen en participatie. Een route voert langs de beste buurtlandschappen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie