Meer-Historie verblijd met vorkheftruck

12 mei 2011 om 00:00 Nieuws

Acht enthousiaste vrijwilligers - Jan Blom, Rijn Clay, Piet Gorter, Piet Kamer, Cor Monster, Hans Rijsdijk, Wim Timmer en Piet Vastenhout - komen elke woensdagmorgen bij elkaar om zorg te dragen voor de historische objecten.

Werkgroep restauratie neemt ‘cadeau’ graag in ontvangst VIJFHUIZEN - Op boerderij Schapenburg in Vijfhuizen is woensdag 4 mei door Cor Onderwater van Heftruck Centrum Onderwater een vorkheftruck afgeleverd ten behoeve van de werkgroep restauratie Stichting Meer-Historie.

Deze staan opgeslagen in de loods en containers van het depot Schapenbrug.

Afgelopen woensdag was het achttal opnieuw aan het werk en werden er stellingkasten in elkaar gelast, een maaidorser doorgesmeerd en allerlei soorten weegschalen verwisselden van locatie.

Juist op het moment dat men even op adem wilde komen, draait een knalrode vorkheftruck de loods binnen. Aan het stuur Cor Onderwater van de firma H.C.O. uit Hillegom.

Cor Monster, lid van de werkgroep, onderhoudt zakelijke contacten met Cor Onderwater. Toen Cor Monster bevlogen over zijn hobby vertelde, bracht dat Cor Onderwater op het idee om de vorkheftruck beschikbaar te stellen.

Geheel in stijl is de hefmachine - niet gloednieuw - maar technisch nog in zeer goede staat door de werkgroep in ontvangst genomen.

De vorkheftruck zal zeker van pas komen nu de loods van boerderij Schapenburg recent, na een ingrijpende verbouwing, helemaal geoptimaliseerd is.

De loods is voorzien van enorme stellingen - afkomstig van de firma Kverneland (voorheen VICON) uit Nieuw-Vennep - waar het agrarisch materieel van de Stichting Meer-Historie in depot staat.

Hans Rijsdijk: “We zijn er enorm mee geholpen, omdat we nu zware objecten ook hoger op de stelling kunnen plaatsen.” De werkgroep houdt zich vooral bezig met onderhoud en reparatie van het agrarisch materieel dat veelal door schenkingen in de collectie is gekomen.

Er staat van alles en de stellingen zijn volgepakt met ploegen, eggen en zelfs een volledige dorsmachine.

Meer informatie over het werk van Meer-Historie, waaronder de werkgroep restauratie: www.meerhistorie.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie