De drie gedecoreerden met de burgemeester op de foto.
De drie gedecoreerden met de burgemeester op de foto. Jos van Rooijen

Lintjesregen valt ook in de Witte Boerderij

26 april 2018 om 13:19 lokaal

HOOFDDORP Dit jaar gaat het helemaal anders met de lintjesregen in Haarlemmermeer. Nu komen de ontvangers niet nietsvermoedend naar het raadhuis in Hoofddorp, maar maakt burgemeester Onno Hoes een rondje door Haarlemmermeer. Eén van zijn stops was bij de Witte Boerderij aan de Hoofdweg in Hoofddorp.

Daar bracht hij een werkbezoek aan drie vrijwilligers die, niet geheel toevallig, bezig waren met het archief van het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap. Eén van hen wist dat er hoog bezoek verwacht mocht worden, de andere twee waren nietsvermoedend van huis vertrokken. Het werd een ochtend vol verrassingen. Voor alle drie.

Want burgemeester Hoes kwam niet alleen. Er waren andere vrijwilligers van Meer-Historie en er waren familieleden van de drie vrijwilligers. Die konden, zittend in de grote kamer, horen hoe hun vader/opa via een korte toespraak werd bedankt voor het vele vrijwilligerswerk dat hij de afgelopen jaren hebben gedaan.

Zoals Ferry Kooreman die jarenlang elftalleider was bij de voetbalvereniging DSOV in Vijfhuizen en die als sinds 1997 actief lid is van de werkgroep collectiebeheer Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius. Daar werkt bij aan de registratie en onderhoudt hij contacten met het Historisch archief Haarlemmermeer. Daarnaast is hij al 5 jaar vrijwilliger bij en was hij bestuurslid algemene zaken van het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap. Kooreman is lid van de pr-werkgroep en hij droeg bij aan het organiseren van concerten en andere optredens.

Daarna werd Klaas van Keulen toegesproken. Hij was al vele jaren actief lid en tweede secretaris en bestuurslid van het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap en voorzitter van de Stichting Vrienden van het Haarlemmermeers Mannenkoor. De stichting ondersteunt het koor financieel door de permanente inzameling van oud papier. Verder is hij coördinator lief en leed van het koor. Hij is tevens al sinds 2002 vrijwilliger bij de Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius. Daar verzorgt hij het schilderwerk voor de wisselende tentoonstellingsruimten, vloeren, muren, sokkels en panelen in overleg met de conservator. Verder heeft hij vorig jaar een deel van de Witte Boerderij geschilderd, die ook in gebruik is genomen door het museum.

Als derde vrijwilliger werd Peter Roodenburg toegesproken. Hij had het nodige in gang gezet voor Ferry en Klaas, maar anderen waren, tot zijn grote verrassing, juist voor hem in de weer geweest. Terecht bleek uit het overzichtje dat de burgemeester kon noemen. Lid van het schoolbestuur van een basisschool in Badhoevedorp, vanaf 2002 tot 2012 bestuurslid van de stichgting Meer-Historie (nu onderdeel Haarlemmermeermuseum De Cruquius). Daarnaast is hij al sinds 2007 actief lid en vanaf 2012 voorzitter van Haarlemmermeer Mannenkoor Zang en Vriendschap dat ook dit jaar een muzikale bijdrage levert aan de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei. Peter is tevens 5 jaar kerkenraadslid en jeugdouderling geweest en heeft leiding gegeven aan het jongerenwerk in de Karavanserai in Badhoevedorp.

Ferry Kooreman, Klaas van Keulen en Peter Roodenburg werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Met de familie bij de Witte Boerderij aan de Hoofdweg in Hoofddorp.
De gedecoreerden genieten nog even na.
Klaas van Keulen krijgt het lintje opgespeld.
De vrijwilligers op hun werkplek.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie