Feestdag Overbos met perspectief

19 mei 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - "We hebben geprobeerd te voetballen", vond Marcel Schenk de belangrijkste winst naast de drie punten. "Ons erbarmelijk slechte hoofdveld is niet in ons voordeel. Voor de wedstrijd werden we door de tegenstander aangesproken op de slechte staat van ons hoofdveld. Tweede klasse onwaardig."

Het was aan Overbos om te bewijzen dat, op de dag waarop het 25-jarig bestaan uitgebreid werd gevierd, het vlaggenschip wel degelijk tweede klasse waardig is. Om niet rechtstreeks te degraderen diende te worden gewonnen van Haarlem/Kennemerland. Als Jong Hercules dan niet ook zou winnen, leverde winst van Overbos in elk geval promotie/degradatievoetbal op. Wanneer Overbos en Jong Hercules op een gelijk aantal punten eindigden, diende er eerst een beslissingsduel te worden gespeeld.

Op een feestelijke dag speelde Overbos dus om te overleven. Meteen in de eerste minuut leverde het veld en een matig ingespeelde bal al een hachelijk moment op voor het doel van Marco Brouwer. Overbos kwam met de schrik vrij. In de twaalfde minuut leverde de eerste goede aanval van de thuisploeg de 1-0 op. Dave van Laar stuurde op links Noud Brüchner weg, uit zijn voorzet scoorde Redouane el Maimouni. Een corner van de gasten eindigde boven op de lat, Maarten Wels zag een kansrijk schot gekeerd worden.

Na ruim een kwartier gaf Marcel Schenk nog maar eens aan dat de lopende mensen aan de zijkanten gezocht dienden te worden. De wedstrijd was redelijk in balans en in de 37e minuut voorkwam Marco Brouwer met een prima redding dat ook de score in balans kwam. Twee minuten later trok rechtsback Damian Baranowski bij gebrek aan goede alternatieven naar binnen. Vanaf net buiten de zestien meter schoot hij de bal met links in de verre hoek, tot verbazing van velen: 2-0.

De rust brak aan met 1-0, Jong Hercules stond bij TOB nog op 0-0. Virtueel was Overbos geplaatst voor de nacompetitie. Goed druk zetten van Overbos leverde in de 50e minuut een corner op. De afgeslagen bal werd door Noud Brüchner in de korte hoek geschoten: 3-0. Enkele minuten later werd het bijna 3-1 toen de door Marcel Schenk als 'ideale schoonzonen' geschetste spelers van Overbos wachtten op het uitschieten van de bal door Haarlem/Kennemerland omdat een van de spelers van de gasten op het veld bleef liggen.

Zelfs bij 3-0 was niemand bij Overbos nog gerust op de goede afloop, te vaak dit seizoen was een ruime marge niet genoeg gebleken. Maar de 4-0 van Carlo Hopman in de 62e minuut maakte alsnog aan de grootste onzekerheid een einde. Het laatste halfuur was niet spannend meer en de score bleef bij 4-0 ondanks mogelijkheden op meer. Aangezien Jong Hercules met 1-0 verloor bij TOB, plaatste Overbos zich voor de nacompetitie. Het jubileumfeest kreeg zo in ieder geval het gewenste feestelijke tintje.

Bij de foto's: Redoaune el Maimouni opende de score en had bijna met een fraaie omhaal de 5-0 als slotakkoord gescoord, Dave van Laar bereidde de 1-0 voor en werd vlak voor tijd vervangen door Mike Pompe (foto's Ron van der Steeg).