Raad positief over de komst van nieuwe fietsenstallingen

19 mei 2011 om 00:00 Nieuws

Er komt een tijdelijke onbewaakte fietsenstalling op het Dik Tromplein voor 200 fietsen. Daarnaast komt er een tijdelijke bewaakte stalling in de kelder van fietshandel Bikepoint op de hoek van de Hoofdweg en Tuinweg. Die stalling is goed voor 100 fietsen. Het is de bedoeling dat er op termijn een permanente bewaakte fietsenstalling komt op het Burgemeester Van Stamplein.

HOOFDDORP - De gemeenteraad heeft zich vorige week positief uitgesproken over de voorstellen die het college heeft gedaan voor het realiseren van twee fietsenstallingen in Hoofddorp-centrum. De voorstellen kwamen tot stand naar aanleiding van het initiatiefvoorstel van GroenLinks begin dit jaar, dat toen door het overgrote deel van de raad werd gesteund.

GroenLinks is positief over de wijze waarop het college is omgegaan met dit onderwerp. “Belangrijk is dat de periode tussen nu en de komst van een definitieve bewaakte stalling op het Van Stamplein in 2012 zo snel mogelijk wordt overbrugd met een goede tijdelijke oplossing” aldus raadslid Ronny Soehawan. “Dit is voor nu de best denkbare oplossing.”

Meerdere partijen hadden het liefst gezien dat het tóch mogelijk was geweest om werk- en leerervaringsplaatsen te creëren voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt of leerlingen in de kleinmetaal. GroenLinks gaat alsnog onderzoeken of er mogelijk partijen geïnteresseerd zijn om de fietsenstalling aan de Dik Tromplein te bemannen. Wethouder Michel Bezuijen van Verkeer en Vervoer was daar vorige week echter niet zo enthousiast over. Volgens hem kost zo’n werkervaringplek de gemeente zo’n 30.000 euro per jaar aan begeleiding en daarvoor is geen geld.

Als de nieuwe fietsenstallingen klaar zijn, komt er meerdere plekken in de polder een verbod om nog langer fietsen en bromfietsen neer te zetten. Het gaat dan met name om de twee NS-stations en de haltes van de Zuidtangent.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie