Constance Dercksen gekroond tot feestweekmiss 2011

19 mei 2011 om 00:00 Nieuws

Tijdens een groot feest in de Koperen Hemel waarvoor alle feestweekteams en sponsoren waren uitgenodigd, werd het thema bekend gemaakt én de naam de Vijfhuizense schone die dit jaar de koningin van het bal is. Een goed bewaard gebleven geheim werd zaterdag uit de doeken gedaan. Zoals dat in een dorp gaat gingen de laatste weken al de nodige verhalen rond. Waaronder die dat de Miss dit jaar een ruime dertiger zou zijn. Maar de werkelijkheid bleek totaal anders toen onder luid gejuich de 19-jarige Constance Dercksen als de nieuwe feestweekmiss werd voorgesteld en Kim Krijger, Miss 2010, het kroontje op haar hoofd zette. Dat deze ceremonie vlekkeloos verliep was te danken aan het oefenen dat de beide dames, onzichtbaar voor iedereen, met heel veel pret achter de coulissen hadden gedaan.

Schotland staat centraal in komend Vijfhuizens dorpsfeest VIJFHUIZEN - Highland Games en Miss Constance Dercksen, naar verwachting een ijzersterke combinatie. Dit jaar steekt de Vijfhuizense feestweek de Noordzee over en strijkt neer in Schotland. Vijfhuizen goes Scottish is het thema waaronder in 2011 gefeest gaat worden.

Voor Constance is een droom in vervulling gegaan. Net als zoveel Vijfhuizense meiden hoopte ook zij ooit gevraagd te worden voor de belangrijke en vreugdevolle taak als feestweekmiss. De sportief ingestelde Constance - zij voetbalt bij DSOV en tennist bij TVV- maakt deel uit van het feestweekteam 558. Nog nooit werd dit team kampioen. “Misschien gaat het nu een keertje lukken”, hoopt ze. “Reken maar dat ik mijn meiden, die het erg leuk voor mij vinden dat ik Miss geworden ben, extra hard zal aanmoedigen.”

Natuurlijk kreeg Constance direct veel vragen over hoe haar feestweekjurk er uitziet. Zeer bijzonder voor de vlotgebekte Vijfhuizense hield ze haar kaken stevig op elkaar. Wel liet ze weten heel benieuwd te zijn naar de Schotse rokken van de vrouwen, en meer nog, van die van de mannen.

De 32ste editie van Feestweek Vijfhuizen wordt gehouden van 3 tot en met 10 september. Polderloop, familiefietstocht, Kennedymars, touwtrekken op z’n Schots en andere wedstrijden voor de Super Cups, het is er allemaal weer. Inclusief de grote jaarmarkt, vrijmarkt en kunstmarkt op 10 september, de slotdag van de feestweek die in Vijfhuizen nog steeds op eenvoudige wijze gevierd wordt. In de afgelopen periode is het logo wat opgefrist, onderging de website een metamorfose en ontving het feestweekcomité de Jaarprijs van de dorpsvereniging uit waardering voor het doorstarten van het dorpsfeest.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie