Overbos - VVC nog lang niet beslist

26 mei 2011 om 00:00 Sport

Nacompetitievoetbal

Slechte start voor Kagia en UNO (zat), Hoofddorp (zon) gelijk bij ZAP, UNO (zon) kan het 5 juni afmaken HOOFDDORP - Heel menselijk zocht Marcel Schenk meteen na de met 3-4 verloren wedstrijd de scheidsrechter op met een aantal prangende vragen. Overbos voelde zich benadeeld door de arbitrage. Al in de rust nuanceerde Reinoud Kluft, verantwoordelijk voor technische zaken bij Overbos, het treffend: “Als de jongens in het veld net zo bevlogen zouden spelen als onze trainer, dan stonden we nu niet met 2-1 achter.”

Hajo Hendriks had in de spelersgroep van VVC wel een groeiende gretigheid gesignaleerd. Die gretigheid leidde tot een goede start die werd bekroond met de 0-1 van Mourad Abarkan die in de zesde minuut over de as werd vrijgespeeld door Frank Wennekes. Zes minuten later vond Mourad Abarkan Wouter Klootwijk maar Overbos-doelman Marco Brouwer kon redden ten koste van een corner. “Gooi er nou eens wat felheid in”, voegde Brouwer zijn teamgenoten toe. Na een kwartier kwam Overbos voor de eerste keer in de buurt van het door Maikel Moens verdedigde VVC-doel. “Dat is een mogelijkheid jongens”, pakte Marcel Schenk het positieve signaal op. Tien minuten later foeterde dezelfde Marcel Schenk na een verprutste corner luidkeels: “Wat is nou de afspraak joh?” tegen Noud Brüchner die een individuele actie en daarmee de corner zag mislukken. Een minuut later scoorde René Veerman in tweede instantie de 1-1. Overbos kwam beter in de wedstrijd maar in de 28e minuut vergat Frank Wennekes de 1-2 te scoren nadat Overbos de verdedigende organisatie met één op één in plaats van drie tegen twee lelijk had veronachtzaamd. In de 39e minuut was er opeens het moment dat VVC-doelman Maikel Moens op de rand van het strafschopgebied een aanval van Overbos onderschepte. Moens kwam niet op tijd tot stilstand met de bal in zijn handen. Aangezien het arbitrale trio compleet werd geleverd door de KNVB, leverde de handsbal van Moens Overbos een vrije trap op. Opmerkelijk genoeg kreeg Maikel Moens geen kaart. De vrije trap van Overbos stond symbool voor de slappe eerste helft. Dave van Laar produceerde een balletje dat nooit als schot bedoeld kon zijn, maar bij gebrek aan lopende spelers kon Maikel Moens de bal simpel oprapen. Een schot van Maarten Wels namens Overbos ging voorlangs, uit een voorzet van Pieter van Staveren scoorde Mourad Abarkan op slag van rust de verdiende 1-2 voor de gasten. Na rust speelde Edwin van Heek bij VVC in plaats van Jordi Oudhuizen. Overbos begon feller en creëerde mogelijkheden, VVC probeerde met counters gevaarlijk te worden. Na ruim een kwartier spelen moedigde Marcel Schenk zijn team aan: “We zitten in een goede fase, kom op!” Toch werd het in de 79e minuut 1-3 na een communicatiefout tussen het centrale duo achterin bij Overbos. Dat moet je niet doen met Edwin van Heek in de buurt: 1-3. In de 37e minuut was daar dan opeens wel de tweede Overbos-goal. René Veerman, Maarten Wels, Dennis Govers en het was 2-3. Maar twee minuten later profiteerde VVC weer van een falende Overbos-verdediging: Yorbin den Ouden vond Mourad Abarkan die de bal panklaar neerlegde voor Edwin van Heek: 2-4. Overbos gaf nog één keer gas en dat leverde de 3-4 van René Veerman op nadat Maarten Wels op de rand van buitenspel (of er net over) door mocht. De tijd was tekort voor Overbos om met 4-4 voor de return naar Nieuw-Vennep te kunnen afreizen. Gelet op de eerste wedstrijd zullen weinigen hun geld op een van beide ploegen durven zetten. VVC leidt maar het wordt zaterdag nog heel spannend.