Winkeliers in Hoofddorp-centrum: ons plan is beter

26 mei 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Winkeliers in het centrum van Hoofddorp zijn best te spreken dat het college de verkeerssituatie in het centrum wil aanpassen, maar volgens hen wordt niet voor de beste oplossing gekozen. “Ons plan is toch beter”, zegt Marco van der Weijden van Hoofddorp Winkelstad.

Verkeerswethouder Michel Bezuijen maakte kort geleden bekend dat een deel van de maatregelen uit het verkeerscirculatieplan (VCP) voor Hoofddorp-centrum wordt teruggedraaid. Zo mogen auto’s uit noordelijke richting straks weer over de Hoofdweg-oostzijde rijden. Vanuit Nieuw-Vennep moeten ze bij het Van Stamplein verplicht rechtsaf slaan.

Volgens Van der Weijden is dat een slechte keus. “In ons plan is de Hoofdweg weer vanuit beide richtingen bereikbaar.”Zijn collega Ron van der Elst legt uit dat bij de variant van de gemeente de kans groot is dat automobilisten rondjes gaan rijden. “Bij ons is de doorstroming beter.” Wethouder Bezuijen zei eerder dat het plan van de ondernemers hem te ver gaat. Het komt er volgens hem op neer dat de oude situatie wordt hersteld. De winkeliers ontkennen dat.

Bakker Gerard vindt dat de gemeente snel de ‘lus’ op het Van Stamplein moet opheffen. “Je ziet toch dat het niet werkt? Veel auto’s maken een draai op het plein. Het is er veel te druk.”

De gemeenteraad bespreekt de verkeersplannen vanavond.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie