HBO’ers zetten Hoofddorp op z’n kop met ‘leer’-game

26 mei 2011 om 00:00 Nieuws

Volgend schooljaar moeten alle leerlingen van het voortgezet onderwijs een aantal uren per schooljaar maatschappelijke stage ‘draaien’. “Daar ligt een enorme kans”, vindt Cor Mouwen van YounGold, een organisatie die samen met jongeren stages met passie ontwikkelt. “Want zodra je stages aanbiedt die aansluiten op hun belevingswereld, heb je een goede basis gelegd voor meer.” Een twintigtal studenten van Communicatie en Multimedia Design uit Arnhem mogen daarvoor gaan zorgen. Dat doen ze met drie games. Eén daarvan is gesitueerd in Hoofddorp en is bestemd voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en twee spelen in Nieuw-Vennep. In de Hoofddorpse game zitten allerlei spelelementen en tussendoor krijgen de spelers informatie over hun leefomgeving. Met gerichte vragen en opdrachten verdienen ze punten. En zoals het bij elk spel hoort - er komt uiteindelijk een winnaar uit. Wie dat wordt blijkt op 23 juni. Dan wordt de finale gespeeld bij Podium Duycker in Hoofddorp.

Finale uitdagend computerspel eindigt in Podium Duycker HOOFDDORP - Red Hoofddorp voordat het onder water loopt. Dat is de titel van een speciaal computerspel dat studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben ontwikkeld. Het spel, dat maandag 30 mei ‘in de lucht gaat’ is bestemd voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Via de game ontdekken zij dat iets doen voor de maatschappij leuk kan zijn. De finale is in Podium Duycker.

Voor het spel hebben de HBO’ers zich laten inspireren door de drooglegging van het Haarlemmermeer. De machine die 150 jaar geleden de polder drooglegde, is omgebouwd voor precies het tegenovergestelde: de polder laten vollopen. Jongeren die de game spelen, krijgen opdrachten in de virtuele wereld én in de echte wereld. Op die manier worden jongeren betrokken bij YounGold en maatschappelijke stages. Met als sterk punt dat de stages bedacht zijn door jongeren. Cor Mouwen: “We willen bereiken dat jongeren na een maatschappelijke stage zeggen ‘hé, dit was best leuk. Wat kan ik nog meer doen’. Maar dan moet er wel eerst een basis zijn om tot die gedachte te kunnen komen. Daar gaat dit spel voor zorgen.” De HBO’ers zijn er overigens ook van overtuigd dat dit spel zich heel snel zal verspreiden binnen de leeftijdsgroep. “Dit spel is zo goed, dat iedereen het straks wil spelen.”

Voor meer informatie, zie www.planprevent.nl of www.youngold.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie