Overbos toont thuis twee gezichten

9 juni 2011 om 00:00 Sport

Nacompetitievoetbal

Overbos (zat) handhaaft zich (9-6) in tweede klasse, UNO (zon) promoveert naar vijfde klasse HOOFDDORP - “In de rust heb ik de jongens één ding gezegd”, vertelde Marcel Schenk meteen na de wedstrijd. “Ik heb gevraagd ‘Jongens, vertel mij, hoe kan ik jullie helpen?’ Het antwoord wist ik wel, ik moest helpen een organisatie neer te zetten. Daar ontbrak het in de eerste helft namelijk aan.”

Twee minuten na rust moest doelman Marco Brouwer vol aan de bak om de 0-2 te voorkomen. Even leek het alsof Overbos de lijn van de slappe eerste helft door zou zetten. “Gelijk scherper! We beginnen weer te slap”, riep Marco Brouwer zijn ploeggenoten in de derde minuut al toe. De beste kans voor Overbos was in de 28e minuut na een geslaagde actie van Redouane el Maimouni, het eerste doelpunt scoorde Jong Holland. In de 33e minuut leed Ewoud Wortelboer balverlies. Hij probeerde te herstellen maar kreeg de waarschuwing mee vooral geen overtreding te maken. Daardoor kon zijn tegenstander toch de voorzet geven die precies over de centrale verdediger van Overbos viel. Zo kon de bal ongehinderd achter de kansloze Marco Brouwer worden gekopt: 0-1. Het laatste kwartier voor rust was een lijdensweg voor de thuisploeg. De 0-2 werd afgekeurd door scheidsrechter Tjong A Hung, terwijl zijn assistent niet vlagde voor buitenspel. Daar ontsnapte Overbos, net als in de 42e, 44e en 47e minuut na zwak verdedigen. Zo brak de rust met 0-1 aan en daar mocht Overbos niet ontevreden over zijn.

Aan de hand van invaller Dave van Laar, die daar de complimenten van zijn trainer voor kreeg, begon Overbos na rust te voetballen. Kansen van René Veerman en Maarten Wels leverden nog niets op. In de 52e minuut krulde René Veerman de bal na een inworp met zijn linkervoet in de verre bovenhoek: 1-1. Kort daarop liet de doelman van Jong Holland zich vervangen, een enkelblessure leverde hem teveel last op. Vijf minuten later scoorde René Veerman alweer na een assist van Redouane el Maimouni: 2-1. Overbos was los, want een minuut na de 2-1 glipte Redouane el Maimouni langs een aantal tegenstanders en na de kluts was het voor Maarten Wels een koud kunstje om de stand op 3-1 te brengen. Jong Holland leek rijp voor de sloop maar Overbos moest alert blijven achterin. Twintig minuten voor tijd wisselde Marcel Schenk voor de derde keer, Dennis Govers kwam in het veld voor Richard Proudley. In de 74e minuut was Noud Brüchner er langs op links, zijn voorzet was iets te hoog voor Maarten Wels, werd gemist door Dennis Govers en René Veerman schoot de bal over. In de 77e minuut kopte Maarten Wels een voorzet van Damian Baranowski onberispelijk binnen: 4-1. De kansen van Overbos regen zich aaneen, maar werden niet benut. Zo riep Marcel Schenk in de 41e minuut na een misser van Maarten Wels: “Hé, die moet hangen!” Na de wedstrijd legde Schenk uit waarom: “Je zult zien dat zij er meteen daarna een inprikken of dat je in de tweede wedstrijd net een doelpunt tekort komt.” Nog vijf kansen creëerde Overbos in de slotfase en Marco Brouwer moest nog een keer ingrijpen. Dat ene doelpunt dat Overbos tekort zou kunnen komen werd door de twee scorende hoofdrolspelers in de extra tijd verzorgd. Dennis Govers stuurde René Veerman goed weg en Maarten Wels voltooide zijn hattrick: 5-1. Dat moest genoeg zijn om de finale in Alkmaar winnend te kunnen afsluiten.