‘Bezuinigen op vervoer voor 70-plussers onaanvaardbaar’

9 juni 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In de nieuwe aanbesteding voor de Meertaxi staat dat ouderen van zeventig jaar en ouder zonder medische indicatie eind dit jaar geen gebruik meer kunnen maken van het zogeheten deur-tot-deur vervoer. De ouderenbond ANBO Hoofddorp-Vijfhuizen schrijft in een brief aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders deze bezuiniging ‘onaanvaardbaar’ te vinden.

Op dit moment kunnen nog alle ouderen van zeventig jaar en ouder gebruik maken van het deur-tot-deur vervoer met de Meertaxi. Zij worden thuis opgehaald en op de plaats van bestemming afgeleverd. Als de plannen van de gemeente doorgaan, gaat dat veranderen. Zeventig-plussers zonder indicatie van een arts moeten voortaan naar een halte om met de Meertaxi te reizen.

“Dit is een onacceptabele verslechtering van de vervoersmogelijkheden voor deze groep”, zo schrijft ANBO-voorzitter Jan Rijpkema in de brief aan raad en college. “Veel senioren die niet beschikken over een eigen vervoersmiddel, zijn afhankelijk van dit deur-tot-deur vervoer.” Rijpkema vraagt de politiek dringend zich nog eens ernstig over de voorgenomen maatregel te beraden. De ouderenbond ontkent niet dat er een noodzaak is om te bezuinigen, maar vraagt zich af of aanpassing van het vervoer voor zeventig-plussers wel tot het gewenste doel zal leiden. Aanpassing van de regeling zou weer extra kosten betekenen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie