Meer haltes Zuidtangent krijgen cameratoezicht na succes Bornholm en Overbos

16 juni 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het plaatsen van bewakingscamera’s bij de Zuidtangenthaltes Overbos en Bornholm in Hoofddorp is een succes. Uit een evaluatie is gebleken dat het aantal meldingen van overlast en vernieling vorig jaar fors is verminderd, zo heeft burgemeester Theo Weterings dinsdag bekendgemaakt.

Bij de halte in Bornholm was in 2010 zelfs sprake van een daling van 74 procent. Ook bij de halte in Overbos waren flink minder meldingen van vernieling, diefstal, geweld of andere overlast. Volgens burgemeester Weterings is niet gebleken dat er sprake is geweest van een waterbedeffect. Bij andere haltes is niet opeens sprake van een stijging van het aantal overlastmeldingen.

De resultaten van het cameratoezicht zijn zo bemoedigend dat de burgemeester heeft besloten het met een jaar te verlengen. Sterker nog: Weterings wil dat op korte termijn ook bij de Zuidtangenthaltes in Toolenburg en Vijfhuizen camera’s worden geplaatst. Uit cijfers blijkt dat bij deze twee haltes de meeste meldingen van overlast worden gedaan. Tot voor kort waren er ook nogal wat klachten over de halte in Graan voor Visch, maar volgens burgemeester Weterings scoort die beter dan de twee genoemde haltes.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie