Aanleg van geluidswal tegen lawaai Polderbaan stilgelegd

16 juni 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op last van de Raad van State zijn vorige week de werkzaamheden stopgezet voor de aanleg van een geluidswal tegen het grondlawaai langs de Polderbaan. Volgens de raad is het maken van aarden ribbels in strijd met het geldende bestemmingsplan.

De operatie wordt ter plekke uitgevoerd in opdracht van de luchthaven Schiphol. Die wil met de ribbels bereiken dat het grondgeluid in met name Hoofddorp-Noord wordt teruggedrongen. Agrariërs in het gebied zijn om diverse redenen fel tegen de wal en zijn daarom een procedure begonnen.

CDA-fractieassistent Freek Clabbers maakte vorige week tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad melding van de uitspraak. Hij zei dat volgens de boeren Schiphol na de uitspraak gewoon is doorgegaan met het werk. De CDA’er vroeg het college streng te handhaven.

Wethouder Michel Bezuijen zei dat Schiphol de werkzaamheden inmiddels heeft gestaakt. Volgens hem is de Raad van State 180 graden gedraaid ten opzichte van een eerdere uitspraak over deze kwestie. Wethouder Bezuijen zei dat de uitspraak van de Raad nader wordt bestudeerd en dat in overleg met Schiphol wordt bekeken wat de gevolgen zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie