Aanmelden voor Cultuurprijs

16 juni 2011 om 00:00 Nieuws

De afgelopen twee jaar werden de genomineerden nog in opdracht van Stichting Culturele initiatieven Haarlemmermeer. Dit jaar worden bewoners uitgenodigd zelf een filmpje als nominatie in te dienen. Nomineren kan via het plaatsen op het daarvoor opengestelde youtube-kanaal van de SciH of de website van de SciH.

HAARLEMMERMEER - Inwoners van Haarlemmermeer kunnen nog tot en met 1 juli kandidaten aanmelden die in aanmerkingen kunnen komen voor de 17e Cultuurprijs Haarlemmermeer. Twee dagen later, zondag 3 juli, wordt de prijs uitgereikt. Aanmelden kan, dit jaar voor het eerst met een filmpje, op www.scih.nl.

Het nomineren van kandidaten voor de cultuurprijs kent een paar spelregels. Kandidaten moeten in 2010 een uitzonderlijke en tegelijkertijd stimulerende en/of innoverende bijdrage hebben geleverd aan, dan wel zich aanhoudend onbaatzuchtig ingezet hebben voor het culturele klimaat in Haarlemmermeer. Kandidaten mogen er in voorgaande jaren mee zijn begonnen en er in 2010 mee zijn doorgegaan. Kandidaten mogen zowel amateurs als professionals zijn. Nominaties van voorgaande jaren kunnen opnieuw voorgedragen worden.

Onder alle aanmelders wordt een drietal fantastische cultuurshots verloot. Dan gaat het om twee vrijkaarten voor een voorstelling in Schouwburg De Meerse, een korte cursus of lezingenreeks bij het Pier K, Vertrekpunt voor Kunst en Cultuur en een jaarabonnement bij de Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer.

Daarnaast worden alle aanmelders uitgenodigd aanwezig te zijn bij de feestelijke uitreiking van de Cultuurprijs Haarlemmermeer 2010 op zondag 3 juli in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp.

Onder voorzitterschap van de voorzitter van de stichting kiest een jury van culturele prominenten, oud winnaars en/of andere leden met een expertise op het gebied van kunst en cultuur, de uiteindelijke winnaar. De Cultuurprijs Haarlemmermeer werd vorig jaar gewonnen door Jan Rijpkema (zie foto).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie