MeerLive haalt Hans Dulfer, Lucy Iris en Xandro Leima naar Hoofddorp

16 juni 2011 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - ‘Een vocale avond met een hoog funky gehalte’, zo afficheert de organisatie van MeerLive de zaterdagavond van de 2011-editie van MeerLive. Wie daar voor gaan zorgen zijn saxofonist Hans Dulfer en zijn band, maar ook de uit Amerika afkomstige Lucy Iris en de Spanjaard Xandro Leima met zijn eigen dj. Het gratis muziekevenement is dit jaar van 7 t/m 10 juli.

Nog maar kort geleden maakten de groten uit de Jazzwereld hun opwachting op de podia in Hoofddorp. MeerJ azz werd een doorslaand succes en in de slipstream daarvan komt MeerLive nu met Hans Dulfer. De ras-artiest staat sinds 1957 op de planken. Aanvankelijk als onderdeel van een big band, het Clous van Mechelen Combo en het Metropolitain Quintet. Later volgde de samenwerking met de onlangs overleden Willem Breuker en hij was vervolgens lid van tal van bands en orkesten. Soul en pop worden in het repertoire opgenomen. In de jaren tachtig komt de elektrische freefunk tot leven in de muziek van Dulfer.

Vier maanden overleg gingen vooraf aan de boeking van Lucy Iris uit Amerika. Een singer/songwriter van wie de ‘roots’ in Florida liggen. Eerder verzorgde zij de voorprogramma’s van bekende artiesten als Vince Gill en Shania Twain. Samen met producer van Terry Grant maakte zij de dancehit ‘Kill You’. Vijf jaar geleden kwam zij in contact met het Amsterdamse producersduo Lost Orchestra (Peter Kriek en Ariaan Olieroock). Wat volgde was de verhuizing van Lucy (die in het dagelijks leven Jennifer Horne heet) naar onze nationale hoofdstad. Zij legde zich toe op een nieuwe sound: pop/rock met opvallende eighties-invloeden.

Bij de burgelijke stand staat hij ingeschreven als Alejandro Fernandez Perez de Lema. Een mondvol voor een artiest met een internationale staat van dienst. Toch zal deze naam niet bij iedereen een bel laten rinkelen.

Mogelijk geldt dat wel voor zijn artiestennaam Xandro Leima. Een zanger van het zwoele Spaanse lied, maar ook de dynamiek van de opzwepende Latijnse muziek. In 2004 verscheen zijn solo-album ‘Cerca de ti’, later gevolgd door ‘Jamas es tarde.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie