‘Slalomijzers in Getsewoud zijn gevaarlijk voor kinderen’

30 juni 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De ‘slalomijzers’ langs de Vivaldisingel en Nabuccosingel in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep vormen een direct gevaar voor kinderen. Dat betoogde VVD-raadslid Mark Mees vorige week donderdagavond tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad.

De voorzieningen leiden fietsers op de twee genoemde singels naar achterliggende wijken. Volgens raadslid Mees maken kinderen er soms een sport van om er hard doorheen te fietsen. Daardoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. De VVD’er vroeg het college om maatregelen door bijvoorbeeld belijning, kleurmarkering of zebrapaden om automobilisten te wijzen op de slalomijzers.

Wethouder Michel Bezuijen van Verkeer en Vervoer, die zich verbaasd toonde dat zijn partijgenoten nu ook al vragen over fietsers gingen stellen, was daar niet zo enthousiast over. Hij wees op de eigen verantwoordelijkheid van fietsers of hun ouders. Volgens Bezuijen moet je ter plaatse niet nog meer waarschuwingen voor het autoverkeer realiseren. Raadslid Mees betreurde de reactie van de wethouder. Volgens hem is ter plaatse wel degelijk de verkeersveiligheid in het geding “Maar ik zal het ermee moeten doen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie