Pingelen en poorten om de punten voor mooie prijzen

30 juni 2011 om 00:00 Nieuws

Zaterdag 9 juli is om 10 uur de aftrap van de 8-11 jarigen op het complex van SV Overbos. Vanaf 13.30 spelen de 12-14 jarigen. Op een veldje van tien bij tien meter spelen leeftijdsgenootjes 1 op 1 tegen elkaar, alle gelegenheid dus om je akka’s en zidanes in de strijd te gooien.

Voetbalacademie Haarlemmermeer organiseert uniek 1 tegen 1 toernooi HOOFDDORP - Dit jaar wordt wellicht een nieuwe traditie geboren in Haarlemmermeer. Als laatste evenement van het voetbalseizoen organiseren Voetbalacademie Haarlemmermeer en SPARQ4SOCCER het 1 tegen 1 toernooi voor meisjes en jongens van 8 tot en met 14 jaar.

Aanvallend en creatief spel wordt beloond in de wedstrijdjes die 3 minuten zuivere speeltijd duren. Gespeeld wordt in poules van vijf spelers uit dezelfde leeftijdscategorie, meisjes tegen meisjes en jongens tegen jongens. Er zijn leuke prijzen te winnen maar de belangrijkste reden om mee te doen is toch wel dat alle deelnemers mogen pingelen en poorten dat het een lust is.

Inschrijven kan tot 7 juli via de website www.voetbalacademie.nl en www.sparq4soccer.nl. Deelname kost 7,50 euro per deelnemer. “Creativiteit leidt tot doelpunten”, zo luidt de filosofie van oud-Ajaxspeler Co Meijer, rechts op de foto, verbonden aan de Voetbalacademie en scout voor de 30-voudige kampioen van Nederland.

Voor de beste tien spelers zijn er mooie prijzen beschikbaar. Dertigvoudig landskampioen Ajax heeft 10 gesigneerde Ajaxballen toegezegd aan de organisatoren plús een arrangement waarbij een training van het eerste elftal van Ajax wordt bezocht. En alsof dat nog niet genoeg is, zit er een lunch bij en een rondleiding door de Amsterdam Arena.

“We starten dit jaar met maximaal 150 deelnemers. We hopen dat de aantallen de komende jaren zullen groeien, zodat het een jaarlijks terugkerend voetbalfeest kan worden”, vult Marcel Schenk, trainer van SV Overbos namens SPARQ4SOCCER aan.

De organisatie kan nog vrijwilligers gebruiken die zaterdag 9 juli kunnen komen helpen om het eerste 1 tegen 1 voetbaltoernooi van Voetbalacademie Haarlemmermeer tot een doorslaand en dus voor herhaling vatbaar evenement te maken. Opgeven als vrijwilliger kan via info@sparq4soccer.nl.

Belangrijk om te weten is dat tijdens het 1 tegen 1 toermooi een inzamelingsactie wordt gehouden voor de stichting Spieren voor Spieren, omdat er in Nederland ook veel kinderen zijn die wel graag willen maar niet kunnen sporten wegens een spierziekte.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie