Overlijden Wim Keller groot verlies voor Meer Jazz

28 juli 2011 om 00:00 Nieuws

Bijna vijftien jaar was Wim een zeer actief bestuurslid. In samenwerking met gespecialiseerde bedrijven zorgde hij voor pakkende posters, flyers en ander drukwerk. Hij was ook de coördinator van alles wat licht- en geluidstechniek betreft en hij had een belangrijke taal als muziekarchivaris en lid van de programmacommissie van Meer Jazz.

‘Donateursclub’: We hebben een ontzettend aardige medewerker verloren HOOFDDORP - Wim Keller is, zo heeft de organisatie van Meer Jazz bekend gemaakt, op 20 juli op 63-jarige leeftijd overleden. Wim Keller was vice-voorzitter en een van de steunpilaren van Meer Jazz. Hij was het eerste lid van ‘De Vrienden’, de donateursclub van Meer Jazz.

In die laatste functie maakte hij voorselecties voor de programmering. Bands als Barrelhouse, De Bintangs, Cuby and the Blizzards en Brainbox kwamen rechtstreeks uit Wim’s ‘oudere jongeren koker’.

Door zijn vriendelijke en innemende persoonlijkheid, zo laat het bestuur weten, was het voor iedereen een plezier om met Wim samen te werken. Evenals voor tal van andere organisaties waarin hij actief was is het overlijden van Wim ook voor Meer Jazz een gevoelig verlies.

Maar niet alleen bij het bestuur is de verslagenheid groot, ook bij de donateursclub. Wim Keller was daar lid van, beter nog: hij was de eerste vriend van Meer Jazz. Meer dan driehonderd mensen volgden inmiddels zijn voorbeeld.

“Wim is er niet meer”, is de reactie vanuit de donateursclub. “Meer Jazz heeft een geweldige, een heel sympathieke en ongelooflijk aardige medewerker verloren. En dat ie de eerste ‘Vriend’ was - daar is ie altijd trots op geweest.”

MeerRadio heeft, ter nagedachtenis, woensdagavond nog de uitzending met Wim Keller in het kader van ‘Het Maandagavondcafé’ herhaald. Die uitzending was op 16 augustus 2010. Samen met Ton van Draanen haalde hij herinneringen op aan zijn jeugd in Noord-Brabant en zijn eerste muziekkeuzes. Luisteraars hoorden weer ‘Among My Souvernirs’ van Connie Francis, de eerste single die hij ooit kocht. Het eerste bandje waarin Wim Keller speelde: The Golliwogs en zijn passie voor de muziek van Bob Dylan, Jimi Hendrix, Tom Waits en The Pogues.

De crematie heeft woensdag 27 juli plaatsgevonden op uitvaartpark Westgaarde in Amsterdam.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie