‘Help plant die hooikoorts veroorzaakt te bestrijden’

11 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Ambrosia is een plant afkomstig uit Noord-Amerika. Ambrosia wordt ook wel hooikoortsplant genoemd, omdat deze tijdens de bloei grote hoeveelheden pollen produceert die een allergische reactie kunnen veroorzaken. De gemeente wil in samenwerking met de centrale overheid problemen, die veroorzaakt worden door Ambrosia, zoveel mogelijk voorkomen. Via www.ambrosiavrij.nu is alles te lezen over de plant en wat men kan doen om deze te bestrijden. Hier is ook specifieke informatie voor tuineigenaren, terreinbeheerders en akkerbouwers te vinden.

Voor een effectieve bestrijding van de hooikoortsplant Ambrosia in Nederland is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen, van tuinbezitters tot akkerbouwers, de komende weken de handen uit de mouwen steken. Door de plant op de juiste manier te verwijderen wordt voorkomen dat Ambrosia uitgroeit tot een schadelijk onkruid en veroorzaker van extra hooikoortsklachten.

In Haarlemmermeer heeft de gemeente nog geen melding ontvangen van de ambrosiaplant langs gemeentelijke wegen of openbare ruimten. Indien zo’n een melding (over de aanwezigheid van deze plant in de openbare ruimte) komt, dan wordt de plant zo snel mogelijk verwijderd. Informatie voor tuineigenaren, terreinbeheerders en akkerbouwers is te vinden op www.ambrosiavrij.nl.

Meer algemene informatie is te vinden op www.vwa.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie