Maandag 29 augustus start van 42e Kindervakantieweek

11 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

“We hebben al zo’n 30 aanmeldingen, maar natuurlijk geldt: er kan er nog meer bij”, zegt Jocintha Persoon, coördinator PR en Kassa. “Alsnog opgeven? Helemaal geen probleem. Dat kan via de website, dat is het meest praktisch. Maar het kan ook bij de kassa. Komen er meer kinderen uit één gezin, dan is er een korting. En je hoeft je niet voor de hele week in te schrijven: opgeven voor maar één of twee dagen mag ook.”

Van 29 augustus tot en met 2 september HOOFDDORP - De laatste week van de zomervakantie - dit jaar van 29 augustus en met 2 september - nadert en dus ook de Kindervakantieweek: de 42e om precies te zijn. Basisschoolleerlingen zijn weer welkom op Jeugdland, waar ze de laatste vrije dagen spelend en sportend met leeftijdgenootjes kunnen doorbrengen.

De Kindervakantieweek heeft als supergezellige slotweek van de zomervakantie een naam op te houden. “Wat ons betreft gaat dat ook dit jaar lukken”, belooft Jocintha, die zo’n vier jaar geleden bij het evenement haar entree maakte als vrijwilligster. “Mijn vriend was dat al langer. Hij zei: dat is wat voor jou, kom eens kijken. Ik vond het meteen erg leuk en ben gebleven. Nu ben ik dus coördinator. Hoeveel vrijwilligers er bij de Kindervakantieweek op Jeugdland helpen? Ik denk dat we in totaal met zo’n 20 à 25 zullen personen zijn.”

Het programma omvat zoals altijd veel spelletjes, sport en knutselen. “We hebben een mooie grote knutseltent, die we ook voor sport en spelletjes kunnen gebruiken als het hard regent. Want we maken er altijd een feestje van: weer of geen weer. Het programma loopt van 9 tot 16 uur, met als uitzondering de woensdag. Dan gaan we door tot 21 uur. We eten dan ook met de kinderen- heel lekker, veel broodjes knakworst.

Die dag hebben we ook een thema: Hollandse spelletjes, zoals koekhappen, spijkers poepen en zaklopen. De kinderen spelen tegen elkaar in teams, maar ook onderling. Vrijdagmiddag sluiten we af met speciaal programma met onder andere een modeshow. Dat wordt best bijzonder: we halen in vuilniszakken op wat er is overgebleven van het knippen en knutselen en dan laten we zien dat je daar hele leuke kleding van in elkaar kan zetten.”

Voor meer informatie: www.kindervakantieweekhoofddorp.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie