Vrijliggend pad voor fietsers voert naar Huis van de Sport

21 juli 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er komt vanuit de wijk Floriande een vrijliggend pad voor fietsers en bromfietsers naar het nieuwe sportcomplex Huis van de Sport aan de zuidkant van Hoofddorp. Dat staat in het bestemmingsplan voor het Huis van de Sport, dat vorige week in het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld.

Volgens wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening en Sport zijn er geen bezwaren ingediend tegen het ontwerp-bestemmingplan, zodat de procedure voor de bouw van het complex geen vertraging oploopt. Wethouder Bezuijen verwacht dat de bouw eind dit jaar of begin volgend jaar kan beginnen. Volgens berekeningen gaat realisatie van het project ongeveer 55 miljoen euro kosten.

De bouw van het hypermoderne sportcentrum met een oppervlakte van ongeveer 16.000 vierkante meter wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie Vaessen en Sprangers. Het is voor beide bouwbedrijven het grootste project dat ze ooit hebben uitgevoerd, zo staat op de website van de combinatie. De realisatie gaat ongeveer twee jaar duren. De planning is dat het Huis van de Sport eind 2013 of begin 2014 zijn deuren opent.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie