Saamhorigheid op vrijwilligersdag Mysteryland

21 juli 2011 om 00:00 Nieuws

“We vonden het een goed idee om eens wat terug te doen voor de omgeving”, begint Carlijn Lindemulder van ID&T, de organisator van Mysteryland. “We hebben een aantal maanden geleden een oproep geplaatst voor de vrijwilligersdag. De aanmeldingen waren overweldigend. We moesten selecteren, er was tenslotte maar plek voor ongeveer 200 Mysteryland liefhebbers. Op basis van de opgegeven motivatie waarom iemand mee wilde doen hebben wij een selectie gemaakt. Een Hoofddorpse jongen bijvoorbeeld die regelmatig langs de Zorgmanege rijdt, vond dat die wel eens een opknapbeurt verdiende. Nou dat heeft ie geweten, want hij kon zaterdag flink aan de bak.”

Vrijwilligers doen iets terug voor de omgeving HOOFDDORP - Echt mooi weer was het niet afgelopen zaterdag. Toch waren er een paar honderd extra bezoekers in het Haarlemmermeerse Bos. Tijdens de eerste vrijwilligersdag van Mysteryland is er ruim 1200 uur vrijwilligerswerk verzet.

Het slechte weer weerhield de vrijwilligers niet om zich zaterdag op tijd te melden. Overal kwamen ze vandaan. Van Maastricht tot Groningen of gewoon uit Hoofddorp. In twee groepen werd het Haarlemmermeerse Bos onder handen genomen. In samenwerking met en onder professionele begeleiding van Landschap Noord-Holland werden er bomen geplant, planten gesnoeid, onkruid gewied en zwerfvuil opgeruimd.

Lidy Zeinstra van Landschap Noord-Holland kijk terug op een zeer geslaagde dag. “Wij zijn een samenwerking aangegaan met Mysteryland om bezoekers met een andere blik op het festival maar vooral de omgeving te laten kijken. Deze vrijwilligersdag is daar een onderdeel van. Het is niet zomaar even 200 vrijwilligers in het bos loslaten. Het vergt behoorlijk wat voorbereiding. De veiligheid, het juiste gereedschap, begeleiding, maar vooral het afstemmen met de eigenaar van het bos - in dit geval de gemeente Haarlemmermeer - over wat er moet gebeuren.” Niet alleen het bos, maar ook de Zorgmanege is flink onder handen genomen. Er is een drainage aangelegd en binnen is de manage voorzien van nieuwe verf. “Een mooi project waar we met onze vrijwilligers én de bezoekers van Mysteryland samen sterk staan om iets terug te geven aan de omgeving!”, aldus Gerbert Schonhage van zorgboerderij Stichting Zorgmanege.

Carlijn bevestigt dat het een bijzondere dag is geworden. “Je ziet dat er op zo’n dag iets moois opbloeit. Niemand kent elkaar, maar ze weten wel: over een paar weken gaan we allemaal naar Mysteryland. Aan het einde van de dag is er een echt groepsgevoel ontstaan. Dat gebeurt straks bij Mysteryland ook. Het is één groot feest.”

Aan het eind van de dag werd er na het uitdelen van de Mysteryland toegangskaarten geproost met een biologische cocktail.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie