Polderloop bij start feestweek op zaterdag 3 september

11 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Onder toeziend oog van Miss Constance Dercksen gaat Vijfhuizen dit jaar tijdens de feestweek op de Schotse toer. De spellen worden op het thema Vijfhuizen go Scottish gebaseerd en fabrikanten merken een stevige vraag naar stoffen in Schotse ruit.

Maar Schotland of niet, de feestweek begint op een puur Hollandse manier met de al jaren zo succesvolle Polderloop. De jeugd van 4 tot en met 11 jaar bijt om 16 uur het modderige spits af met de Mini-Polderloop op zaterdag 3 september. Voor hen wordt een speciaal parcours uitgezet op het Timpaanterrein aan het einde van de Fuikweg. Blubber, water en schuim vormen de grootste tegenstanders van de kinderen die vorig jaar voor het eerst konden genieten van dit festijn en dit massaal deden.

Om 18 uur start het nog zwaardere werk: de Polderloop voor de sportievelingen vanaf 12 jaar. De loop wordt gehouden door de weilanden rondom Vijfhuizen met als finish eveneens het Timpaanterrein. Onderweg krijgen de lopers de nodige slootjes, hekken en koeienvlaaien voor hun kiezen. Bij de finish wacht hen bovendien nog een aantal leuke extraatjes.

De Kennedymars, oecumenische tentviering en familiefietstocht staan ook nu op het programma.

Op zaterdag 10 september wordt de jaarmarkt, de vrijmarkt en de kunstmarkt gehouden. Hoogtepunt van de week is ‘s avonds het uitreiken van de Supercups waarmee de Vijfhuizense feestweek wordt afgesloten. Voor alle informatie, het volledige programma en inschrijven voor de diverse onderdelen: www.feestweekvijfhuizen.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie