Nog een paar dagen schoonschrijven

28 juli 2011 om 00:00 Nieuws

De winnaar wordt diezelfde middag nog bekend gemaakt via de Twitter, Facebook en de site van het Historisch Museum.

HOOFDDORP - Wie nog mee wil doen aan de wedstrijd schoonschrijven, heeft nog tot en met zondag de tijd. Dan sluit de termijn voor deelname, waarna de jury zich maandag 1 augustus over de resultaten buigt.

De winnaar krijgt een mooie vulpen, zijn of haar tekst ingelijst en een gratis rondleiding voor hem of haar en maximaal 10 vrienden. De winnaar wordt via de mail op de hoogte gesteld.

De wedstrijd schoonschrijven sluit naadloos aan bij de tentoonstelling in het Historisch Museum Haarlemmermeer. Daar wordt op dit moment de tentoonstelling ‘Naar de Grote School’ gehouden, met een terugblik naar ‘de school van vroeger’ en de tijd dat schoonschrijven nog een verplichting was. e jury is inmiddels samengesteld. Deze bestaat uit drie dames, namelijk: twee vrijwilligsters van het museum Annet van Ekeris en Marianne Verboom en freelancer Alexandra Langeveld.

Annet is oud-schooljuf en heeft op een aantal basisscholen lesgegeven vroeger. Zij kent de oude schrijfregels nog goed en zal haar strenge juf-blik werpen op de ingeleverde teksten. Marianne heeft lesgegeven op de Prinses Ireneschool in Haarlemmermeer en doet rondleidingen van schoolklassen bij het museum. Alexandra houdt van schrijven en mooie handschriften. De te schrijven tekst kan zowel in het museum als thuis gemaakt worden. De te printen documenten hiervoor (lijntjespapier en over te schrijven tekst) staan op de website. De handgeschreven tekst kan opgestuurd worden naar het museum aan de Bosweg 17, 2131 LX te Hoofddorp.

Voor meer informatie en/of een voorbeeld van de schoonschrijftekst, zie www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie